muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Comentaris d'enquestes

Dins el PP hi ha rum-rum al voltant d'una enquesta que resultaria demolidora per a aquest partit a Balears, ja que cas de celebrar-se ara les eleccions quedarien molt lluny de la majoria absoluta. Per contra, El Pi entra en el Parlament amb almenys dos diputats consolidats a la Part Forana i expectatives de creixement a la resta de l'Arxipèlag. UPyD també entraria al Parlament. Encara que el PP volgués pactar amb una d'aquestes formacions -fer-ho amb ambdues sembla incompatible- no li bastaria per obtenir la majoria. Per l'esquerra el PSIB es manté, encara que lleugerament a la baixa, mentre que hi ha un creixement espectacular de MÉS i també l'entrada d'EU a la Cambra autonòmica. Com és normal, no hi ha confirmació oficial dins el PP que aquest sondeig existeixi, però sí molta preocupació interna per com va les coses.

Intervencions de Pere Felip. El líder veïnal Pere Felip prepara set intervencions en el ple de passat demà a Cort. La cosa pot ser moguda. Felip farà esment a diferents qüestions, des de la involució lingüística a nombroses crítiques a la política del PP. Però el punt que pot ser més crític és el de la degradació ciutadana a alguns punts de l'Avinguda Gabriel Alomar, sobretot per l'increment de la prostitució. Felip destacarà que dècades enrere aquest problema estava focalitzat i controlat a l'antic nucli conegut com El Brut, però ara s'està escampant de manera perillosa, inclòs l'increment de malalties com el SIDA. Es comenta que el PSIB també té reivindicacions en aquest aspecte.

"Tirme? No ho sabem". El grup de MÉS en el Consell va fer una pregunta formal a la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler: "Amb quines empreses està negociant TIRME dur fems a Mallorca?". Resposta de Soler: "No ho sabem". Aquesta contestació seria la més clara prova que l'equip de govern insular del PP s'està desmarcant de totes totes de la importació de les "bales de combustible" o "ecobales", segons les anomenaven fa un temps. Es comenta que no volen fer front a la despesa política que suposen aquests tipus de negocis que tantes crítiques i disgusts produeixen.

Resistència al consorci. També es comenta dins el Consell que és cada cop més forta la resistència de la presidenta Maria Salom i de la seva consellera Catalina Cirer al consorci de Serveis Socials que vol impulsar José Ramón Bauzá. Aquest consorci implica, a la pràctica, que el Govern assumiria el control d'aquesta important àrea quan fins ara era competència exclusiva de la institució insular. De cara a la captació de vots, els serveis socials són una eina de primer ordre. Salom i Cirer posen bona cara en públic, però en privat escainen de valent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris