algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Cessions de la Monarquia a 'Patrimonio Nacional'

Amb tot això del Fortuna i les propietats del rei, no deixa de ser curiós que l'apartat "La Monarquia en la Historia" de la web casareal.es s'afirmi que "Patrimonio Nacional administra y gestiona los bienes que la Corona cedió al Estado", i a continuació s'enumerin edificis emblemàtics entre els quals hi figura l'Almudaina. També resulta xocant que la web de la Casa Reial afirmi que l'Almudaina és la "residencia oficial de los reyes durante sus estancias en las Islas", tot i que visquin a Marivent -que sufraguen en exclusiva els residents balears-.

Codi ètic: aportacions de MÉS. La coalició MÉS ha fet algunes aportacions al codi ètic del Consell, que es signà ahir per totes les forces polítiques representades a la institució. Una d'elles és l'exigència del major control possible dels cotxes oficials perquè realment només facin serveis relacionats amb la institució. Un altra és dotar de la màxima força a la comissió de transparència, encarregada de vetlar pel bon compliment del codi ètic. MÉS ha pressionat i ha aconseguit que en cas de reiterat incompliment del codi per part d'un alt càrrec la comissió de transparència pugui procedir a la seva destitució.

Nou logotip. MÉS presenta avui el seu nou logotip, que haurà de ser el distintiu de la coalició a partir d'ara. Es tracta d'una feina de disseny que durà les tres lletres i el símbol de la suma. Els seus dirigents creuen que tendrà una gran acollida.

Pla d'Ocupació. Hi ha hagut debat lingüístic a la Conselleria d'Economia, que comanda Joaquín García. El Pla d'Ocupació que impulsa tendrà, en principi, aquest nom en català. Però en castellà es dirà "Plan de Empleo". Inicialment pensaren en la denominació "Plan de Ocupación", però han decidit que no és el concepte més adequat ja que en castellà "ocupado" no significa el mateix que "empleado".

Bosch, amb els emprenedors. Comenten per Economia que el nou assessor i exconseller d'Educació, Rafel Bosch, s'ha pres amb molta empenta la seva nova tasca. De moment està centrat en projectes d'empreneduria privada lligats amb món docent. També desenvolupa tasques per apropar el coneixement del món empresarial als infants.

Uns 150 mallorquins. El pròxim dia 29 es celebrarà en el Camp Nou un gran acte sobiranista. En principi hi està prevista la presència d'uns 150 mallorquins, lligat molts d'ells a l'Obra Cultural Balear. En els darrers dies s'hi va sumant gent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris