algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Huguet pren possessió

Llorenç Huguet pren possessió avui com a nou rector de la UIB. Torna al càrrec de més responsabilitat de la principal institució docent de les Balears en una conjuntura molt difícil. La crisi econòmica i la política d'extrema austeritat desenvolupada per Bauzá han deixat la UIB sota mínims. El Govern deu en aquests moments 23 milions d'euros a la Universitat. Farà falta molta fermesa perquè el Consolat respongui amb generositat i seny a les demandes del rector.

A sobre, l'assumpció del rectorat per part d'Huguet arribà després d'un procés electoral intern molt complexe i de no poques tensions entre els diferents corrents de la institució. Correspon a Huguet fer política universitària d'entesa i que cerqui la reconstrucció de la unitat interna.

Però per sobre d'aquests objectius n'hi ha un de molt més important: la UIB ha de ser el baluard de la defensa, protecció i potenciació dels valors balears, començant per la seva cultura, la seva personalitat i la seva llengua. Només des d'arrels fermes es pot tenir amplària de mires universal des de tots els àmbits de la ciència i el saber. La Universitat ha de ser imperible pal de paller que s'ha de situar per sobre de conjunturalismes polítics i demagògies quan afecten als valors més preuats i irrenunciables.

Huguet té una gran tasca per endavant. La UIB ha de ser la gran resposta als nous reptes i als nous temps per ajudar a construir una societat més sòlida, formada, culta i segura de si mateixa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris