nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

Juana Mari 'la salada'

Bauzá ha aconseguit el seu objectiu: col·locar una consellera d'Educació i Cultura que posi les senyes d'identitat d'aquesta terra al nivell folclòric i barater que escenifiqui la degradació dels valors propis i la nostra supeditació a la cultura "superior" castellana. A la consellera Camps no li importa que li diguin Juana Mari. Ben contenta es posa ella si la vesteixen de "faralaes". Al seu twitter, igual que Bauzá, empra l'article salat amb la intenció de trencar amb la unitat normativa del català i, a sobre, fer-se la graciosa, que és el que més la motiva.

S'ha d'admetre que Juana Mari té molt de "salero". Exhibeix sabates daurades i un estil digne d'un personatge de la nissaga Harry Potter. És el dos d'oros al servei de l'estratègia de l'ala més dretana del PP per liliputitzar l'autoorgull dels balears. Juana Mari està contentíssima de no venir del món de la docència. Tampoc no se li coneixen moltes exhibicions de fondària cultural. Tot el contrari. Basta seguir el seu twitter per veure que "la salada" faria un paperàs com a tertuliana baratera d'un programa de telefems. Fet a Madrid, naturalment.

És axiomàtic: Bauzá no podia fer una millor elecció per acabar de degradar els pilars més preuats del nostre Estatut d'Autonomia. Qualcú s'imagina Juana Mari dignificant i enaltint la llengua de Ramon Llull i Joan Alcover? L'han col·locada com a successora esperpèntica de Rafel Bosch per capolar l'autoestima d'un poble vuit vegades secular.
Si Juana Mari és l'expressió institucional de la nostra estructura formativa, la nostra llengua i la nostra cultura, és que definitivament som un poble condemnat a l'extinció.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Somera Rossa, fa mes de 7 anys

Ningú renega ni fa renegar als altres de la seva manera de parlar, però escriure, s'ha de fer "bé", com toca. Les vegades que ha escrit salant, ho feia per fer la pilota al president i ahir, per què no? Idò no fa falta cercar-hi cap motiu, segur que no n'hi ha cap, perquè sí, perquè ella és així, no n'hi ha més de fetes.

Valoració:0menosmas
Per mmmm---no, fa mes de 7 anys

Autoodi: Considerar inferior una qualitat pròpia en favor d'una altra que se considera superior o més culta en es cas d'una llengua. Ara resulta que expressar-mos com es nostros pares i padrins mos varen ensenyar és d'incults i folclòrics... "fa poble", no?

Idò és absolutament vergonyós que suposadament en favor de sa "unitat de sa llengua" haguem de renegar precísament de sa nostra manera de parlar. Definitivament surrealista. Digau-me incult, ignorant o lo que volgueu, però jo seguiré salant perquè aquesta és sa meva llengua catalana, i és tan vàlida com qualsevol altre dialecte!

Valoració:2menosmas
Per Que ho sou de malentranyats, fa mes de 7 anys

Per què sempre botau a sa primera que veis que qualcú emplea es salat, maldament sigui a un mitjà INFORMAL com ès es TWITTER?. Ja està bé de ridiculitzar-lo a ell i a sa gent que l'emplea, vagi balears estau fets, enlloc d'estar orgullosos de poder mantenir aquesta característica tan nostrada, que, fa segles, TAMBÉ HO ERA DE CATALUNYA, vos empegueiu d'ella i atacau a tots es que l'usam de manera natural com si fossin sa pesta.
ARTICLE SALAT A S'AMBIT FORMAL JA!!! http://www.change.org/es/peticiones/govern-illes-balears-tramitar-dilig%C3%A8ncies-perque-s-article-salat-pugui-ser-usat-a-s-%C3%A0mbit-formal-2

Valoració:-3menosmas
Per casi, fa mes de 7 anys

guiemcolom: I en el teu comentari,la comprensió lectora es d´ignorant.

Valoració:2menosmas
Per Tronxo, fa mes de 7 anys

A mi ,llegint aquest articule me dona sa impresió que tant es qui la escrita com els comentarís tenen complexe de inferioritat
En Joan va a manco cada dia

Valoració:-6menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:5menosmas
Per ALM, fa mes de 7 anys

Dignitat i més dignitat és el que ens manca, i més cultura. Fins quan no reaccionarem? Acabarem deixant-nos absorbir per la cultura castellana? Hi anam en camí, i, per desgràcia, molts de mallorquins ho veuen bé o no els importa. I si aconsegueixen fer-nos perdre totes les nostres senyes d'identitat, tan mateix no serem mai uns ciutadans espanyols de primera, com els madrilenys o els sevillans, sinó uns simples provincians perifèrics que farem riure als peninsulars. És això el que volen la majoria de votants d'aquesta gent que ens governa?

Valoració:21menosmas
Per rater, fa mes de 7 anys

Estic molt content de que els gonelles es treguin la careta d'una vegada. Mallorquin i castellano és la mateixa cosa per a ells. La gran pena dels personatges com aquesta venedora de pisos és el temps que fa perdre a la història d'aquest poble, com en Franco, en Felip V i altres

Valoració:4menosmas
Per guiemcolom, fa mes de 7 anys

Ahora va a resultar que hablar mallorquín, es "folcklórico". El adoctrinamiento, en algunos, funciona de maravilla.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris