algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

La llengua i la llança

La consellera Joana Maria Camps acusà dimarts en el Parlament els socialistes "d'utilitzar la llengua com una llança contra tot el que es mogui". Responia així al diputat Lluís Maicas, que li recriminà la fogatera que ha encès el PP amb la persecució del català. Camps hauria d'anar molt alerta amb els conceptes que empra. La paraula 'llança' recorda les societats primitives, tribals, sotmeses a conqueridors poderosos i que just tenien llances com arma de resistència. Emprar el terme llança significa menyspreu envers una comunitat que duu moltes generacions lluitant perquè la seva llengua i les seves senyes d'identitat no siguin exterminades per part d'incendiaris socials. El PP balear ha caigut en mans de la dreta extrema vinclada als sectors més cavernaris de Madrid i això ha produït un autèntic terratrèmol a l'Arxipèlag. I a sobre, s'acusa de primitius als que resisteixen. És el cinisme elevat a una potència insuportable. Els forts, que defensen el castellà, idioma omnipresent als mitjans de comunicació, carreguen contra els dèbils que lluiten per la supervicènvia del seu idioma amenaçat. I a sobre els tracten d'indígenes de llances i escuts, que és l'únic que tenen per resistir. Els forts no tenen problemes: gaudeixen dels canons, els tancs i els avions lingüístics que els atorga l'omnipotent Estat central. Vivim l'eterna lluita de la prepotència contra la supervivència. I amb els superbs tractant d'indígenes i salvatges els que ho estan perdent tot.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:8menosmas
Per TIL a ca una p..., fa mes de 7 anys

No estic a favor del govern, però relacionar que sa consellera hagi emprat llança amb lo de primitius me pareix un doi més gran que la Seu. Homo, una cosa és estar en contra d'es govern i s'altre és dir dois.

Valoració:0menosmas
Per emigrante, fa mes de 7 anys

@Tronxo:

creo que estamos "en mans de la dreta extrema, cavernaris de Madrid."
Els forts, que defensen el castellà, (esos serán los españoles, que son los malos). Que tienen " ... canons, els tancs i els avions lingüístics que els atorga l'omnipotent Estat central"

Los buenos son " els dèbils que lluiten per la supervicènvia del seu idioma amenaçat" (en esa categoría estará el Sr. Riera)

Y no olvidemos que:
Emprar el terme llança significa menyspreu envers una comunitat que duu moltes generacions lluitant perquè la seva llengua i les seves senyes d'identitat no siguin exterminades per part d'incendiaris socials.

O sea
malos = españoles.
buenos = nosotros lso que luchamos por la lengua.

Valoració:-1menosmas
Per Tronxo, fa mes de 7 anys

Emigrante
Puede que me equivoque, pero tiene todas las tesas de Joan Riera

Valoració:3menosmas
Per emigrante, fa mes de 7 anys

Que pena que los editoriales de DB no vengan firmados.
Me interesaría saber quien escribió esta obra de arte.

Valoració:1menosmas
Per nofret, fa mes de 7 anys

Els del PP utilitzen tot el temps la maça de la majoria absoluta per capolar-ho tot, això sí que és una arma i no aquesta presumta llança que diu la consellera.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris