algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Austeritat i raons pedagògiques (sense TIL, per desembafar)

Llegesc a no sé quin papers -digitals- que els Prínceps d'Astúries no han volgut anar de noces aquest cap de setmana. Ves quina murga, això de les noces! Havien d'anar a Suècia i posar-se de vint-i-un botó. I diuen, segons quins altres papers, que dona Letícia no vol fer feina en cap de setmana. Si no guanyàs el sou que guanya tan dolçament diria que té raó, que això no estava en el contracte i no valen excuses de mal pagador per exigir-li més productivitat - no és cap metàfora-. Fins i tot en puc ser un poc solidari amb ella. Perquè no només es tracta del tragí d'anar a Suècia en cap de setmana (pensem que les infantes, petitones, per molta sang blava que tenguin, també tenen el seu coret i necessiten les carícies maternals i paternals), sinó que llavors hi ha la murga d'haver d'aguantar totes les revistes del coeur - o dels ous, a estones- que, amb l'escopeta parada, comencen a fiscalitzar-la de dalt a baix: que si les transparències no eren adequades, que si de cada vegada està més magra, que si el color del vestit no concordava amb les essències nacionals que representen, que si el nas i la cella, que gairebé era com una representat d'Eurovisió - que sempre fa mals papers-. Enteneu la dona, no? No hi sou quan empenyoren! diuen en mallorquí no bausanià. La casa reial ho ha despatxat dient que no s'hi ha anat per motius d'austeritat. Pobrets, ja voldria jo plorar amb els seus ulls!

Bé però l'austeritat no ha estat excusa perquè el seu marit es plantàs a París per veure en directe i en setial d'honor la final de Roland Garros. Com també hi anaren en Fabra i en Bauzá. Que aquests no entenen tampoc d'austeritat i troben que fa bo, que fa president de qualque cosa, anar a París. "París bé val una missa" va exclamar un rei, volent assenyalar el sacrifici. En el seu sacrificat calvari de govern, què millor que anar un diumenge a París? I mira que hauria estat una bona ocasió per donar llum i dir que mirarien la final per la tele com tothom i que dinarien de trempó o d'arengades.

I és que l'austeritat és com una vareta màgica que s'usa segons convé. Com les raons pedagògiques que solen esgrimir els docents quan realment no se sap que allò que amaguen aquestes raons sigui pedagògic o no. Bé però deixem els docents que prou tilijats estan i tornem a l'austeritat.

Hauria estat una bona ocasió mostrar-se austers, tenir un gest de complicitat amb els més necessitats. Veure que hi ha un canvi de guió, que ja anava bé, en temps de vaques grasses, que un president perdés les xancles per París un diumenge, però ara, quan tothom s'ha d'estrènyer el cinturó -i alguna cosa més, indecorosa- sona com a escarni. Insult. I és que amb el so de l'austeritat fan ballar les coses segons els convé. Que s'han de treure mil interins a fora idò au, venga, sifonada d'austeritat i sembla que tots contents - tots no, òbviament- ! Que s'han de deixar quinze mil persones sense atendre idò en nom de l'austeritat fora tarja sanitària! Que no fa res que hi hagi llistes d'espera als hospitals o que certs tractaments s'hagin comptagotitzat, bé això és per mor de l'austeritat. I tot això no figurava al programa electoral!

En canvi, s'ha de suprimir el carril bici, idò no ve d'un raig!, entrava al programa electoral! Que s'ha de continuar el Palau de Congressos, idò no ve d'un altre raig, que el programa electoral ho deia! Que hem de fer aprendre anglès a els docents, tampoc no ve d'un raig! També estava escrit en lletres de motlo al programa electoral.

Bé, dispensin, serem austers i predicarem amb l'exemple: què tal si ho deixam aquí avui?

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 7 anys

En temps d'austeritat, parèixer perfecte surt massa car, però no parèixer-ho també hi surt.

Valoració:0menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

Molta raó! I jo afegiria: ja sabem perquè no anaren a Suècia, no deu haver estat culpa de na Leti, si no de'n Felip, que volia anar a veure el tennis!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris