algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Homenatge a Antoni Pastor

La consellera Núria Riera, pertanyent a l'entorn més proper a Bauzá, qualificà ahir Antoni Pastor de "trànsfuga" i li reclamà l'escó. Pastor travessa un calvari just per haver estat lleial a la seva llengua, precepte sagrat i constitutiu de l'Estatut d'Autonomia. Trànsfuga és qui abandona els seus principis per conveniència personal. En conseqüència, aquesta desqualificació no és aplicable al batle de Manacor, que es manté ferm com un pal de paller al seu valor més preuat. Qui han d'abaixar el cap són els que han traït la llengua i s'han agenollat davant la dreta extrema castellanista, que menysprea el que ignora i que just espera la cínica benedicció dels seus amos del carrer Génova, encaparrotats en una ofensiva sense precedents contra el català.

A partir d'aquestes evidències, aquesta societat nostra, que veu amenaçats el seu idioma i la seva estabilitat social, que veu com intenten arraconar els seus valors, senyes d'identitat i articulació jurídica pròpies, li deu un homenatge al coratjós Antoni Pastor i Cabrer.

Un dels mals dels països petits i amenaçats és l'excés de partidisme. Aquest 2013 és un bon moment per superar un entrebanc que facilita que una minoria castellanista es faci amb tot el poder. Si l'any passat 50.00 persones es manifestaren per Palma en defensa de la llengua pròpia sense distinció de colors polítics, enguany seria una excel·lent ocasió d'honorar a un home que s'ho juga tot per no voler passar per l'embut de l'uniformisme alienant i dominador.

S'imposa fer un acte massiu de desgreuge a Pastor, en el que hi participin alts càrrecs, dirigents i militants de tots els partits, sense distinció d'ideologies ni d'interessos. I juntament amb polítics i expolítics, o per davant d'ells, hi haurien de ser les organitzacions i entitats culturals i socials. I tants i tants de mestres, professors, funcionaris, artistes i professionals avui amenaçats pels lacais del sectarisme messetari. I tantíssimes persones que ho volguessin fer a títol individual. I perquè no representants empresarials i sindicats? També ells es juguen moltíssim amb l'actual procés involucionista teledirigit des del Manzanares.

En temps de persecució com els actuals, en temps en que els nous inquisidors van a l'ample amb una displicència inacceptable, no es pot consentir que es tracti de "trànsfuga" a un dels escuders públics de la llengua de Ramon Llull i Joan Alcover, d'Anselm Turmeda i Miquel Costa i Llobera.

És l'hora de fer enviar la sabonera a les feres. És l'hora d'honorar un home que s'ho juga tot perquè aquest poble pugui romandre viu.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Concís, fa mes de 7 anys

@Jaume, quina obsessió la seva.

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Ya hay que ser crédulo para tragarse que se fue porque el catalán pasaba de ser un requisito a ser un mérito en las oposiciones... ¡cuando ya no hay oposiciones! A los argentinos que empadronaba en el caso Mapau... ¿les pedía el nivel B de catalán? Au, venga... a robar a sa carretera.

Valoració:0menosmas
Per MALLORCA INDEPENDENT, fa mes de 7 anys

Toni Pastor,
Mallorca necessita polítics valents com tu que enviïn els invasors madrileñufos com en talibauzán a ca una puta.
VISCA MALLORCA INDEPENDENT!

Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

Molt bé, Toni Pastor! Amb dos collons.
Que sàpiga en Talibauzán que no tots els mallorquins som uns renegats agenollats davant un invasor madrileñufo qualsevol.
Endavant El Pi!
Endavant Mallorca!
Visca la República de les Illes Balears!

Valoració:8menosmas
Per totalment vertader, fa mes de 7 anys

la darrera interv enció es totalment falsa . Lo vertader es el que no se transcriu

Valoració:1menosmas
Per totalmente falso, fa mes de 7 anys

Riera: Tú sabes perfectamente que lo que dices no es verdad. No cambies el sentido de la historia y tú la sabes perfectamente, ya que "acatalanao" lo eres y mucho, pero tonto no. Pastor es, quieras o no, un tránsfuga. Pásate el DRAE por la faja y te enterarás de una vez por todas. Se ha ido del partido que lo aupó, pero no ha renunciado a los dineros correspondientes. Haztelo mirar. O repasa hemerotecas. O sé más sincero. El de Manacor cambió de ideas cuando María Salom fué propuesta a la Consellería, cargo que quería el fulano. Esta es la "llengua" de este señor.

Valoració:-3menosmas
Per Tronxo, fa mes de 7 anys

Quant es PP predicaba Per. Tots es pobles Per. Guanyar ses eleccions , en Pastor ja devia coneixer en Bauza, Delgado etc i els donava soport en tot lo que predicaven, es primers no han canviat es qui si ho ha fet ha estat ell , Per. Lo tant o tránsfuga o traidor

Valoració:-20menosmas
Per Reguitzereta, fa mes de 7 anys

@Escolà, i què, si fos així? La qüestió no és aquesta sinó per què el vetaven? Per què?
No duia prou gomina?

Valoració:10menosmas
Per Magda, fa mes de 7 anys

Aquest Pastor és un personatge rencorós i vengatiu, A les properas eleccions, no ho votarà ningú.A volgut ésser es Caporal del Consell i al final no tendrà res.Qué es foti,per llest!

Valoració:-26menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 7 anys

Escolà es veu que tu pretens estar a missa i repicant no?. Tu defenses el que fan els engominats foresterots (el trio de babus) ? Ido digueu i tendrem clar perque dius lo que dius

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris