algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Pastor no en sabia res

El batle de Manacor i diputat Antoni Pastor es va veure molt sorprès quan la consellera Núria Riera li va demanar que abandonàs l'escó. No li havia arribat cap campanada que es produïria un moviment en aquest sentit, i això que té molt bones fonts dins el PP. Pastor considera que tot es va deure a una encalentida de Riera, desbordada per la qüestió del català i rabiosa per l'avanç del Pi al centre i Llevant de Mallorca. El marit de la consellera és el coordinador del PP, Biel Matas, que intenta frenar, sense gaire èxit, l'allau de simpaties envers aquest nou partit a molts de pobles governants pel PP, però on la defensa de la llengua pròpia es considera fonamental i innegociable.

MÉS coincideix. El portaveu de MÉS, Biel Barceló, també es quedà sorprés per la sortida de botador de Núria Riera. De seguida mirà els escons del PP i en va treure conclusions "estranyes". Mentre a la zona on s'asseuen els diputats més "hooligans" i castellanistes (Fidalgo, Mercadal, Aina Aguiló...) hi havia aplaudiments i rialles, a la bancada del nucli dur del Govern el mutisme era total, de sorpresa absoluta. José Ramon Bauzá i Antonio Gómez, entre d'altres, posaren cara de pòquer, com si l'escomesa de Riera fora una improvisació fora corda i no fruit de la reflexió interna. Gent de MÉS creu que Biel Matas ha tramés els seus nervis a la dona consellera, que en un ple hauria de ser més freda i serena.

Codi ètic al Consell. Es comenta que el Consell de Mallorca està a punt d'aprovar el seu propi codi ètic, per tal d'evitar temptacions de mangarrufes entre càrrecs públics i funcionaris. Tammateix, Bauzá té aquesta institució a pa de rovegó i aigua de grifó, sense un miserable cèntim. I a sobre els està robant les competències en Benestar Social per a regalar-les a la rodriguista Sandra Fernández, nova talladora de bacallà del Consolat. Pel Consell es fan bromes: "som tan miserables que l'única manera que aquest codi ètic pot ser efectiu és que afirmi taxativament que queda prohibit subhastar el quadre de Jaume II de la sala de plens. És l'únic que ens queda".

Calvià: quarter de la Guàrdia Civil. A la fi, després de dècades de reclamacions per part de la pròpia Guàrdia Civil, avui dematí s'inaugura el nou quarter calvianer de l'institut armat al Polígon de Son Bugadelles. Tant de pregar a la fi ha donat resultats. A l'acte hi farà acte de presència el president Bauzá, que just acudeix a esdeveniments on sap que no hi hauran protestes. Qui no hi té previst assistir, o almanco no estava anunciat que ho fes, és l'exbatle Carlos Delgado, actual conseller de Turisme. Com se sap, Delgado s'ha barallat amb l'actual primera vara, Manuel Onieva. No es poden veure ni en pintura. També hi seran presents la delegada Teresa Palmer i la presidenta del Parlament, Margalida Duran, omnipresents, una a cada costat, allà on presideix Bauzá.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris