algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Círculo Balear: el poder de Delgado

Pocs son els que dubten dins el PP, sobre tot a la Part Forana, que el poder de Carlos Delgado no fa més que créixer dins el Govern Bauzá i, per extensió, dins el partit. Ja n'hi ha que l'assenyalen com l'autèntic Rasputín a l'ombra. Només així es comprèn la reverencial rebuda que li feren els màxims responsables de la Conselleria d'Educació als caps del Círculo Balear, braç de ferro de l'exbatle de Calvià. L'actual legislatura arrenca del pacte entre Bauzá, que tenia el suport del 70 per cent regionalista del PP, i Delgado, amb el seu 30 per cent castellanista excloent. Poc a poc, i gràcies als suports fàctics que té al darrera Delgado i a la seva superior habilitat sobre Bauzá i la seva camareta, està aconseguint que le decisions del Govern siguin les que li convenen a ell i al que representa. En l'ambit turístic s'ha comprovat amb el decret que permet edificar dues alçades més als hotels de les zones madures, una política que li permet obtenir més suports entre alguns grans hotelers, principals beneficiaris de la mesura. En l'àmbit ideològic el poder de Delgado es demostra en l'omnipotència del Círculo dins la Coselleria d'Educació i Cultura. Delgado ja està en condicions d'imposar la seva llei a escoles i instituts. El TIL n'és la més clara prova. Bauzá posa el morro i el desgast polític, però Delgado se'n beneficia perquè va guanyant més i més poder ideològic. Prova d'això és que l'exbatle de Calvià s'ha convertit en intocable. Més que ningú. I amb influència a Madrid, probablement mitjançant les seves connexions amb alguns grans empresaris. Aquí tenim el cas Ràdio Calvià. Delgado passà de pseudoimputat a l'enterrament de l'afer. On és Fiscalia, que actuà amb tanta rapidesa en un primer moment? Se sap que les forces de seguretat ho investiguen després d'una sentència contenciosa demolidora en contra de Delgado i el seu entorn, però passen els mesos i l'afer du camí de l'oblit. Delgado té protecció, moltíssima. El mateix es pot dir de l'afer dels testicles del cérvol. El ministre de l'Interior, Fernández Díaz, ha sepultat aquella cacera feta a la Península. Probablement mai no es sabrà si tenia permís per matar cérvols a la Comunitat Autònoma on ho va fer. I Bauzá li té por. Quedà ben clar quan es va descobrir que Delgado tenia contractada a la seva companya sentimental a la seva Conselleria. Poc després seria la seva dona. La famosa frase preelectoral del marratxiner "no habrán parientes en el Govern" quedà en no res.

Quin és l'objectiu final de Delgado? Fins on vol arribar, conscient que Bauzá tard o d'hora haurà de tirar la tovallola per l'afer de la farmàcia? L'únic segur ara mateix és que el Círculo Delgado, també conegut com Círculo Balear, es passeja per dins el Govern com na Maria per la cuina. I que l'ofensiva de l'exreginalista Bauzá contra la llengua continua implacable. Va tancat i emprés a enfrontar-se amb moltíssima gent. Es cremarà. I un altre se'n beneficiarà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un altre Mallorquí, fa mes de 7 anys

I jo estic cansat que gent com se guarda des circulo balea i tots es que les van darrera, me diguin quina és se meva llengua, quan ells no han xerrat mai ni una paraula amb Mallorquí, tenen es collons ben grossos dir a una persona que ha xerrat tota se vida Mallorquí, si es o no es. TE COLLONS

Valoració:0menosmas
Per Un mallorquí, fa mes de 7 anys

Gracies CB, per defensar-nos des feixisme pancatalanista.

SEMPRE BALEARS I ESPANYOLS, MAI CAGALUFOS!!!

Valoració:-1menosmas
Per régimen.cat,, fa mes de 7 anys

Després de viatjar bastant, no he vist enlloc del MÓN CIVILITZAT el grau de bestialitat GLOTOFÁGICA, desplegat pel NEOFEIXISME català amb cotes siderals de totalitarisme imperialista en les seves comunitats veïnes.
Només trobem cotes equiparables de barbàrie en aquells mons delirants que vam poder defenestrar gràcies a DUES GUERRES MUNDIALS i que ara reneixen de les seves cendres a Catalunya: NAZISME, FEIXISME, COMUNISME / SOCIALISME REAL, un "MIX" endimoniat amb el seu dirigismes escolars, els seus indecents rentats -de-cervell, els seus prefabricats mentides històric-lingüístics del endimoniat

Valoració:-4menosmas
Per VISCA MALLORCA INDEPENDENT!, fa mes de 7 anys

No entenc com aquest diari deixa vomitar tanta de merda a la mitja dotzena de renegats d'invasors madrileñufos.
Exigiu-los que donin el nom i D"N"I per escriue en aquest diari i els 'cojones' els tornaran dues olivetes pansides i se n'hauran d'anar a escampar merda a l'IMMUNDO o a qualsevol altre diari foraster.
VISCA MALLORCA INDEPENDENT!

Valoració:-2menosmas
Per régimen.cat, fa mes de 7 anys

Després de viatjar bastant, no he vist enlloc del MÓN CIVILITZAT el grau de bestialitat GLOTOFÁGICA, desplegat pel NEOFEIXISME català amb cotes siderals de totalitarisme imperialista en les seves comunitats veïnes.
Només trobem cotes equiparables de barbàrie en aquells mons delirants que vam poder defenestrar gràcies a DUES GUERRES MUNDIALS i que ara reneixen de les seves cendres a Catalunya: NAZISME, FEIXISME, COMUNISME / SOCIALISME REAL, un "MIX" endimoniat amb el seu dirigismes escolars, els seus indecents rentats -de-cervell, els seus prefabricats mentides històric-lingüístics del endimoniat "régimen.cat" ....

Valoració:-3menosmas
Per Cabaneta,, fa mes de 7 anys

Lo que si que ha quedad clà es que sa gent d’aquesta terra no vol catalanufos ni coionades artificials. Jà poren vení es cuatres cachorritos de OCB a dí que ells son catalans ó “parlen catalá”, ells serán lo que vulguiin però noltros no, aquesta terra te una cultura i una histori tan valiossa i tan rica que no porem permetre que cuatre venuts catalanufos mós barrinin es llegat d’es nostros padrins.
Sa llengo és lo que, des de 1906, mos separa. S’IEC, creat pes racista Prat de la Riba, hauria d’aprendre de sa RAE.
I de pàs, noltros anar pes nostro compte, com fan es valencians.

Valoració:-12menosmas
Per Encara en Son Massot, fa mes de 7 anys

Com vos cou al grup Serra l'affaire de l'intent de la pilotada urbanítica de Son Massot del vostre "quefe" en Pedro de Ses Tanques .... Es veu que no l'heu pout superar !! Haurieu d'anar a un psicòleg per superar aquest trauma. Son Massot ! Son Massot Son Massot ! Son Massot Son Massot ! Son Massot Son Massot ! Son Massot Son Massot ! Son Massot Son Massot ! Son Massot

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris