cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Elecció de llengua: continua la indignació

Esquerra Unida ha llançat un dur atac contra el president Bauzá per l'afer de la manipulació de dades sobre l'elecció de llengua les escoles privades. Com se sap, l'Executiu oferí en el primer moment uns percentatges sensiblement inferiors als de les pròpies organitzacions lligades a aquests centres. EU entra en la polèmica qualificant l'actitud de Bauzá de "paranoia" i advertint que mai no es refereix al català com a llengua pròpia de les Balears. Aquesta formació insisteix en el caràcter anticientífic de l'escomesa llançada pel Consolat. Altres formacions polítiques ja expressaren la seva protesta en dies passats. La manipulació que suposadament ha comès el Govern Bauzá obeeix a una estratègia premeditada d'arraconament del català als centres docents. La intenció era demostrar que baixa sensiblement el nombre de pares que enguany han elegit el català com a primera llengua en el primer ensenyament. Bauzá ha demostrat que no governa en nom de l'interès general sinó amb clares intencions partidistes. Només si totes les forces polítiques de l'oposició fan un front comú em matèria lingüística i frenen la pressió que viu el món docent es podrà pal·liar l'actual conjuntura d'intent d'encerclament de la llengua pròpia.

Si l'oposició fes sentir la seva veu més a peu de carrer, en els llocs afectats tal volta no es veuria tanta prepotència per part del Consolat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per polako, fa mes de 7 anys

Calla, CATeto, que nadie te hace caso

Valoració:-1menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:-2menosmas
Per polako, fa mes de 7 anys

A Bauzà se le votó entre otras muchas cosas para que acabase con el fascismo lingüístico en nuestra tierra.

Al menos esto lo están haciendo medianamente bien

Valoració:2menosmas
Per ropit, fa mes de 7 anys

Si no anam tots a una estam ben arreglats. Vaga indefinida!

Valoració:2menosmas
Per Fora col·laboracionistes!, fa mes de 7 anys

O vaga indefinida o submissió.

Valoració:3menosmas
Per polit, fa mes de 7 anys

molta indignacio no hi deu haver, son les 19 hores i just hi ha 3 comentaris.

Valoració:-15menosmas
Per Esparver, fa mes de 7 anys

@jordi, sí que els docents començaran el curs, el que no començaran seran les classes a partir de dia 13. Serien ben beneits de fer vaga a partir de dia 2 de setembre, de la mateixa manera que hagués estat ben doiut fer vaga el mes de juny.

Valoració:8menosmas
Per ALM, fa mes de 7 anys

Davant la gravetat de les injúries i manipulacions del govern Bauzà, la resposta del nostre poble i dels partits polítics ha estat insuficient. Manca de dignitat per una part i manca d'esperit polític per l'altra. Els dirigents dels partits polítics que encara no s'han decidit a oposar-se obertament i amb totes les seves forces als disbarats que vol dur endavant l'executiu d'aqueix govern amb relació a l'ensenyament, haurien de comprendre que si no s'hi han oposat no podran treure un rèdit polític del fracàs que es veu venir. I dos anys passen molt aviat.

Valoració:10menosmas
Per jordi, fa mes de 7 anys

Vaga indefinida al setembre dels docents. No començarem el curs amb aquestes condicions.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris