nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

MÉS i el LAPAO

La coalició MÉS ha presentat una proposició no de llei perquè el Parlament Balear presenti recurs d'inconstitucionalitat contra la decisió del PP a la Cambra Aragonesa de rebatiar el català de la la Franja de Ponent com "LAPAO". MÉS reclama "dignitat" en el tracte a la llengua catalana i respecte pels drets lingüístics. També vol que el Parlament Balear informi de la qüestió a la Comissió Europea.

Fracàs del pacte per l'educació. Per cert que MÉS prepara una ofensiva política important a causa del fracàs del pacte per l'educació i també de cara a l'entrada en vigor del polèmic TIL, que ha encès la comunitat educativa. MÉS es farà sentir en el Parlament i s'esperen constants envestides contra el Govern Bauzá, causant del desgavell.

Soler, molt callat. Molta de gent d'Inca ha intentat estirar la llengua a l'expresident del Govern, Cristòfol Soler, després que Bauzá ordenàs la dissolució del Centre Balears Europa, on ell hi treballa. De fet, Soler es deixa veure molt poc pels carrers d'Inca i manté una postura d'extrema prudència, diuen que a l'espera d'esdeveniments.

El preu de le coses. A l'Institut Juníper Serra de Son Cladera (Palma) han posat números sobre els béns que presten servei a tots els usuaris del centre, alumnes i professors. Per exemple, en els radiadors. Aquests números son el preu de cada un d'aquests béns. Així, si qualque alumne fa una destrossa sap la quantitat exacta de doblers que li costarà al centre educatiu. L'actual és època d'austeritat i també de conscienciació.

Oferiment de la Guàrdia Civil. Com se sap, Esquerra Republicana celebrà ahir la seva assemblea a Vilafranca. Hi assistí un centenar llarg de militants. El curiós del cas fou que en assabentar-se la Guàrdia Civil del poble de la presència d'Oriol Junqueras, es va oferir per acompanyar-lo tant a l'entrada com a la sortida de la localitat perquè estas en tot moment protegit. No va fer falta, però la cúpula del partit agraí el detall.

El 'sorpasso'. Per cert que una de les qüestions que més varen debatre els membres d'Esquerra amb Junqueras va ser l'enquesta publicada a Barcelona per El Periódico el passat divendres, on s'assegurava que ERC superva en vots i escons a CiU. Ahir l'entorn de Junqueras considerava aquesta enquesta "cuinada" i que "el seu beneficiari seria curiosament el PSC ja que advertia als convergents què els hi pot passar si continuen aferrats a Esquerra". Això eren càbales. Però una cosa és certa: Pere Navarro, secretari general del PSC. ja coneixia aquesta enquesta un dia abans de la seva publicació. Dijous la va avançar als seus companys del PSIB durant la trobada federalista de Palma. O sigui, que Junqueras no deu anar gaire desencaminat amb la seva interpretació del sondeig, que ha aconseguit que Artur Mas es posi en guàrdia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

Hi ha alguns personatges, com ara en Juníper Serra o n'Antoni Maura, que no són dignes que un institut duga es seu nom. Per altra banda, molt bona idea sa de posar es preu des objectes que s'ha duta a terme a s'institut dedicat an es primer

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris