muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Bruixots de la lingüística

Està bé això de que una nova consellera rebi tothom interessat en les competències de la seva àrea, per molt minoritari que sigui. No només està bé sinó que és el que s'espera d'un governant que aspiri a ser reconegut com demòcrata. La demostració de que Camps i la seva colla, o Estarellas i la seva colla (com pregonen els propers), no aspiren a aquest reconeixement és que rebin el Círculo Balear abans que al departament de Filologia Catalana de la UIB. I no només estableixen jerarquia en aquest ordre sinó que ni tan sols tenen previst asseure's amb la màxima autoritat consultiva en aquesta matèria, segons l'Estatut.

Si no fos perquè amb les coses de menjar no hi juguen, en coherència podríem esperar una audiència del conseller de Salut a l'ASMAB (Associació de Sanadors del Mal d'Ull de Balears) per combregar amb ells sobre la importància de substituir la despesa farmacèutica per encanteris i oracions. Clar que Bauzá i Sansaloni són apotecaris i no tiraran pedres a la seva teulada. Camps, pel contrari, pren llum de Campos, malgrat cap dels dos sàpiga ni l'adreça de la Facultat de Pedagogia o del departament de Filologia.

Estarellas és diferent, sap del què és parla i en condicions normals no combregaria amb bruixots de la lingüística. Però les condicions no són normals. Bauzá ha fet creuada de la lluita contra el català i l'alternativa a seguir la seva dèria és abandonar sous, privilegis i, sobretot i en aquest cas, deixar de passejar l'ego per moquetes oficials.

Parlam de bruixots, apotecaris, agents immobiliaris i egos, que són els trets definidors de la política lingüística actual, i els que saben del tema esperen d'asseguts que se'ls demani el parer. Amb la qual cosa la pregonada cultura de l'esforç s'amida per l'esforç d'anar de genollons i el reconeixement de l'excel·lència deu ser oxímoron: si hi ha excel·lència no hi ha reconeixement i quan hi ha reconeixement...

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris