algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

...i altres herbes

La cimera i el futur
Llorenç Serra Ferrer encara era a Son Moix quan Utz Claassen i Pere Terrasa es saludaren. Era una cimera improvisada, imprevista, pactada poc després que es consumàs la tragèdia del descens a Segona Divisió. El màxim accionista del Reial Mallorca encertà dissabte a la nit al demanar perdó a l'afició, al disculpar-se, i va ser intel·ligent al deixar una porta oberta al seu adéu.
Serra Ferrer ha oblidat la seva habitual prepotència, tant pròpia de les persones insegures, i ja és conscient que l'actual situació d'inestabilitat institucional no pot perllongar-se en el temps. El pober ara ja sap que arribar a un acord amb Claassen i Terrasa és imprescindible. L'alemany i l'ex director general de la Societat Anònima Esportiva mantingueren diumenge a la nit una conversa presidida per la trista realitat del descens.
La gran incògnita és saber si Utz Claassen està encara interessat en controlar el Reial Mallorca. Idò bé, jo apostaria, i estic ben segur de no equivocar-me, que l'alemany manté encara el seu interès per l'entitat. Ara bé, Claassen no es farà amb el control de l'entitat a qualsevol preu. I molt manco sense saber quina és exactament la situació de la Societat Anònima Esportiva. Claassen vol conèixer fil per randa la situació de l'entitat per adoptar després la millor de les decisions. No està dispost de cap de les maneres a fer-se càrrec de la gestió d'una entitat que no sap en quina situació es troba, quins compromisos té... Vol, exigeix una due diligence, un anàlisi exhaustiu dels comptes.
Ara bé, sembla ben segur que Claassen no està disposat a pagar ni un sol euro per les accions del Reial Mallorca. Té la teoria, i té tota la raó del món, que el Reial Mallorca no val res ara i, per tant, res no pot pagar per les accions de Serra Ferrer o Biel Cerdà. En tot cas, i sempre en funció de la realitat econòmica de l'entitat, l'alemany està dispost a invertir en el Reial Mallorca una bona quantitat de milions. Així les coses, dependrà, una vegada més, de la voluntat de Serra i Cerdà, que el Mallorca passi a ser gestionat per Claassen, que és ben segur que disposaria de la col·laboració de Terrasa.

La subhasta
Estic ben convençut que Biel Cerdà ha iniciat ja la subhasta del seu petit percentatge d'accions, que de moment donen el suport a Serra Ferrer. El pollencí sembla dispost a pactar amb Claassen, però m'asseguren que l'alemany, ara per ara, ja no va de res i que no vol pagar ni un sol euro per les accions de Cerdà. Idò!

Pintades
Ben aprop de Son Moix varen aparèixer diferents pintades contra Llorenç Serra Ferrer. L'afició està ben disgustada amb la gestió personalista del pobler, a qui responsabilitzen del fracàs. "Serra, arruix" o "Serra, dimissió", resaven algunes de les pintades que es varen aparèixer diumenge dematí a Son Moix.

Serra Ferrer, culpable
El comportament de l'afició mallorquinista és ben peculiar. Som gent freda, gens apassionada i que en moltes ocasions contemplam el futbol com qui es troba assegut al Principal. És per això que em va sorprendre, i molt, comprovar com al voltant de 400 persones es congregaren dissabte després del partit a la porta de Son Moix per clamar contra Serra Ferrer. La veritat és que les càrregues policials em semblaren un excés, tot i que hi hagué un minúscul grup d'aficionats que, fins i tot, llançà pedres contra les forces de seguretat. Dit això, la realitat és que Serra Ferrer està contra les cordes des del punt de vista social. El mallorquinisme ha dit prou i té clar que el màxim responsable del fracàs, del descens a Segona després de 16 anys, és Serra Ferrer. La gestió personalista del pobler l'ha situat en el centre de la diana i els aficionats tenen clar que el màxim accionista, president en funcions, apdoerat i director esportiu és el gran culpable. Però no vull oblidar-me tampoc de Biel Cerdà que, com a mínim, ha estat cómplice, cooperador necessari. Dissabte, també em va sorprendre molt comprovar com els aficionats acomiadaven als futbolistes amb aplaudiments. És cert que s'escoltaren alguns xiulets, però foren poquets. La majoria dels presents a Son Moix feren mambelletes per acomiadar a un futbolistes de Segona.

Gestionar la misèria
No és feina fàcil gestionar la misèria d'un club de Segona Divisió, i menys encara l'any del descens. El pressupost del Reial Mallorca s'ha de reduir de forma importantíssima i s'han de fer moltes i delicades negociacions per dir adéu a futbolistes que per qüestions pecuniàries no poden jugar a Segona Divisió. Els hi posaré un exemple clar. Just acabar el partit els companys d'Ultima Hora Ràdio entrevistaren Alfaro, que en primer lloc va fer autocrítica i explicà que els futbolistes eren els principals culpables del descens. Quan fou interrogat sobre el seu futur no dubtà: "Continuaré al Mallorca. Tenc tres anys més de contracte". El futbolista andalús, que cobra al voltant del milió d'euros de fitxa, és evident que no pot jugar la temporada que ve al Mallorca. S'ha de fer una bona gestió per col·locar Alfaro i és ben possible que al Mallorca no li quedi altre solució que, fins i tot, continuar pagant una part de la fitxa. I com Alfaro, podríem parlar també de jugadors com Antonio López, Aouate, Javi Márquez... Els casos més senzills de solventar són els dels millors futbolistes, que tenen una fàcil sortida en el mercat. Em referesc, clar, a Gio o Pina, per exemple. Però, a més a més, el Mallorca ha d'iniciar una ràpida reestructuració per ajustar la seva despesa no esportiva, absolutament desorbitada en aquests moments.

L'anècdota Gio
Avui és ja una anècdota, però no puc deixar d'estranyar-me. El Mallorca aconseguí que Gio jugàs i el Bayer de Munic no pogué disposar dels brasilers Dante i Luiz Gustavo, convocats per Brasil per la Copa Confederacions. En definitiva, que el Mallorca té més influència que el Bayern de Munic davant la FIFA. Uff

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per seguro, fa mes de 7 anys

El personal nunca ha comulgado con Serra Ferrer, pero no creo que el tal Classen y Terrasa tengan muchas adhesiones.

Valoració:11menosmas
Per Joan, fa mes de 7 anys

I qui és aquest tal Classen? Qué sap de futbol aquest no ningú? Ara resultarà que ell en sap més que Serra Ferrer... animalades!!!!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris