cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

La cavalleria d'Atilà

L'Stei demanarà a la UIB un informe sobre l'actual estat del procés de normalització lingüística i si hi ha plena igualtat entre castellà i català a l'Arxipèlag. És evident que fa falta aquesta radiografia perquè el sindicat de docents necessita en les seves mans tots els arguments possibles quan manquen poc mesos perquè el Govern Bauzá forci a l'aplicació del seu embogit decret de trilingüisme, darrer intent conegut de la dreta ultramuntana i messetària per intentar arraconar la llengua pròpia de l'Arxipèlag.

És ben segur que la Universitat farà un informe científic, ben documentat i profund. Però siguem realistes, això a Bauzá i la seva tropa els importa un rave envinagrat. És una llei històrica: la ciència, la cultura i el món de la docència son sempre les primeres víctimes quan esclaten les lluites d'extermini. La cavalleria d'Atilà ho trepitjava tot quan l'objectiu era encerclar, humiliar i finalment trocejar tot el que s'oposava als seus plans uniformismes, tancats i al servei d'interessos forans.

Bauzá i els seus van desfets perquè esperen obtenir premi per devers el Manzanares. Cap allà miren amb sabonereta a la boca cada cop que engreixen les cadenes per tornar a passar el rodet de l'alienació i la ignorància. Tot i ser importantíssim, l'informe que pugui fer la UIB és paper banyat per al Consolat. Aquesta és la més clara expressió de l'extrema debilitat que pateix el país.

Pobre d'aquell poble al qual ja no li escolten ni els seus científics, ni els seus professors, ni els seus mestres, sino que els arraconen i, quan poden, els persegueixen i els fan no res. És un axioma: Un poble de mestres humiliats, és un poble espoliat, agenollat i del quan en fan befa en nom de la igualat. Naturalment de la seva igualtat, la de l'un sobre l'altra. Tot el pes del poderós fins a no deixar alenar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

A Eivissa, s'única illa on hi ha més peticions d'escola en castellà que en català, és especialment preocupant

Valoració:-1menosmas
Per tururu, fa mes de 7 anys

ALM, pon nombre y apellidos y sabremos que conyo quieres desir.

Valoració:0menosmas
Per ALM, fa mes de 7 anys

El poble que deixa que humiliïn els seus savis, els seus mestres, sense reaccionar en contra dels qui fan això, demostra esser extremadament ignorant o no tenir prou dignitat. Un poble que deixa que ataquin la seva llengua, que arraconin la seva història i les suplantin per unes altres, està abocat a l'aniquilació. Esper que encara quedin suficients mallorquins per evitar que les maniobres dels enemics del nostre poble prosperin, però la situació és realment preocupant,

Valoració:10menosmas
Per nofret, fa mes de 7 anys

Aquests que ara comanden volen xotets de cordeta, ignorants i que vagin on els diguin. I per aconseguir-ho la primera passa és ofegar el sistema educatiu.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris