nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Bosch acata el que li convé

El conseller Bosch ha decidit acatar el dictamen no vinculant del Consell Consultiu que considera "antidemocràtica" la consulta als pares perquè puguin triar el model lingüístic dels seus fills als centres docents. Aquesta polèmica resolució del Consultiu, que fou aprovada per cinc vots contra quatre, la qual cosa ja genera seriosos dubtes sobre la seva consistència jurídica, ha obtingut una eufòrica, ràpida, poc meditada i incondicional adhesió per part del Govern Bauzá, que avui aprova el decret que fa retrocedir la presència del català a les aules balears.

Sembla molt dubtós, des d'una perspectiva de respecte a la sobirania popular, considerar "antidemocràtic" que els pares tinguin pes a les aules sobre un punt fonamental de l'Estatut: la preservació de la llengua pròpia, protegida per la Constitució. Però més dubtós és el posicionament de Bauzá i de Bosch, que es comporten com a lleials servidors dels vents recentralitzadors provinents de Madrid.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Concís, fa mes de 7 anys

El seny, haurien d'acatar. És urgent.

Valoració:0menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

Idò si, bona tudada ha estat, i bon moment per tirar doblers precisament no és.
Són uns xotets i duen un bon desgavell. O potser no tant? Pensau: és un desgavell com a política educativa i si l'excusa és millorar el sistema educatiu, però si l'objectiu és atacar el català, tan fa d'una forma com de l'altra que ja els hi va bé.
Queda clar quin és l'objectiu principal. Només així s'explica com actuen.

Valoració:7menosmas
Per Ropit., fa mes de 7 anys

I això vol dir que tots els doblers gastats en sobres, segells, i paperetes per fer votar als pares a favor del castellà, ha estat tot tudadissa?

Valoració:8menosmas
Per Möet, fa mes de 7 anys

Au idò. Ja no tornará a surtir que només un 10-15% de pares volen l´educaciò en foraster.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris