lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

És una llei antillaços

Les societats civilitzades es doten de lleis que garanteixen la convivència, regulen la llibertat i condueixen l'interès general cap al futur. A les democràcies, les lleis enforteixen els pobles, els fan segurs de si mateixos i els injecten orgull per desenvolupar la tasca comuna. Només les societats submises, ofegades per la foscor i les tenebres, complexades, vinclades i dèbils, són capaces de promoure lleis d'autohumiliació i de por.

L'avantprojecte de llei de símbols que promou Bauzá és un feridor exemple de càstig reaccionari convertit en norma. N'ha retirat l'article que establia els drets dels professors, qüestió que no li importa gens. Però manté llampat, com a únic esperit negre de la llei, la prohibició de símbols als centres educatius. És el centre de la comèdia: no vol llaços quadribarrats. Just per això promou aquesta norma de llogaret feudal, aquest intent covard de provincialitzar Balears. Aquí som súbdits, començant pels professors. I el dictat comença per l'escola.•

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesca, fa mes de 7 anys

És una llei que prescideix de dues qualitats imprescindibles en qualsevol llei d'aquest tipus: la flexibiitat i el concens.

Dit d'una altra forma és una llei feta des de la inflexibilitat i sense haver pactat l'essencial amb els protagonistes.

Valoració:-4menosmas
Per Rodrigues, fa mes de 7 anys

Consolem-nos pensant que aquesta tropa d'inútils antimallorquins no duraran sempre (més aviat poc, vistes les enquestes), i que, vist que no han volgut consensuar res, tampoco caldrà donar cap explicació per derogar totes les seves mesures espanyolistes.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris