nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Bauzá, en mans del 30% del PP

Bauzá ha cedit a les pressions del Círculo Balear i de l'ala més dretana del PP i ha ordenat al conseller Bosch que inverteixi 70.000 euros en llibres de text en les modalitats balears. La famosa frase de Bauzá "s'han acabat les subvencions" no val quan es tracta de potenciar l'escissionisme lingüístic, que ha estat des de fa dècades l'objectiu número 1 de la dreta més extrema i espanyolitzadora. Bauzá just subvenciona el que li convé per crear crispació i divisió social. L'obsessió per reduir el català a una suma de dialectes sense consistència és el gran somni dels que pugnen per imposar l'hegemonia del castellà. És l'ofensiva dels que s'han negat a aprendre i a parlar la llengua pròpia estatutària. Aquest segment ideològic castellanista té el suport del 30% del PP balear i Carlos Delgado com a líder. Bauzá fou elegit per l'altre 70% regionalista i en molt bona part catalanoparlant. Per què l'actual president ha traït la majoria per dur al poder els postulats integristes de la minoria? És mal d'entendre, i és una indignitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Subvencionen entitats feixistes, fa mes de 7 anys

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalizaci%C3%B3n-de-la-fundaci%C3%B3n-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco.

Evitam que amb doblers públics es financii el feixisme i la seva exaltació

Valoració:7menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

Una cosa és defensar la presència de tots els mots autòctons que conformen la riquesa d'una llengua, i l'altra és voler disgregar un idioma com si fossin minidialectes a cada part on hi ha diferenciació per motius geosocials. Per aquesta regla de tres, el castellà també s'hauria de rompre en moltíssims de minidialectes, i igualment l'anglès i qualsevol idioma. Absurd, no? Idò també absurd per la nostra llengua.

Aquest don "s'han acabat les subvencions" (hauria d'haver afegit "excepte pels amigots que jo decideixi") està donant doblers per temes lingüistics a una organització que no te cap potestat en la matèria. És indignant.

Tot plegat, és un atac i un intent d'aniquilar la nostra cultura.

I és trist que sigui tot en mans un 30% del PP, i el PP alhora està votat per un 27% de l'electorat. Minoria organitzada, molt organitzada i amb doblers, amb poder i mitjans per manipular el vot i tot, però minoria.

Valoració:6menosmas
Per Marc, fa mes de 7 anys

Defensar les modalitats no és en cap cas un postulat integrista i minoritari, jo som d'esquerres i ho veig normal. La mesura cerca el rèdit polític de una joventut cada dia més familiaritzada amb la llengua pròpia i que la fa servir a les xarxes socials amb l'ús de totes les modalitats imaginables i per imaginar.

Valoració:-1menosmas
Per unoquepitó, fa mes de 7 anys

Señor Kose Ramón Bausa, presidente de las Baleares y potecario de Marratxí. te piensas que eres más vivo que los otros, peró de torres más grandes han caido. A ver si nos dejamos de pardaladas y comenzamos a hacer algo, que la cosa está muy fotuda, y quien más quien menos lo pasa puta para llegar a final de mes. Y ya que estamos le queria demanar, los que somos en Mallorca aprenderemos en mallorquin, los que son en Menorca, en menorquín, y los de Eibisa en eibisenco, ( los que son de Formentera por cuatro gatos no hace falta), ¿Cuando vengan a la Universidad de les Isles Baleares en cual lengua aprenderán y escribirás? (esto le he escrito en castellanos de Mallorca). Memorias.

Valoració:9menosmas
Per Xavier, fa mes de 7 anys

Perquè aquest 70% regionalista, més que catalanoparlant es considerà mallorquinoxerrant.

Valoració:22menosmas
Per Andreu, fa mes de 7 anys

No ens hem de distreure del seu objectiu final: imposar encara més el castellà!

Valoració:10menosmas
Per Lady Bon Gust, fa mes de 7 anys

No hem nascut per alimentar trolls catalanofòbics, de cultura molt minvada, de neurones molt escasses i rovellades, de gust més que dubtós i de maneres més tost grolleres.

Valoració:14menosmas
Per No, fa mes de 7 anys

A qui l’importa allò que pensa l’Institut d’Estudis Catalans, institució rància, metropolitana i amb una concepció monolítica de la cultura catalana i la de les seves ex-colònies.

Valoració:-6menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 7 anys

@Miquel:Tens tota sa raò Miquel,pero¿no creus que llegint i escribint aquets comentaris de certa manera estic estudiant?...Grasis per preocupar-te i esper que me vagis recordant que he de millorar se meva escritura.

Valoració:-1menosmas
Per Miquel, fa mes de 7 anys

Fart de tot:

Havies promès que intentaries millorar la teva ortografia. ¿No hauries, ara mateix, d'estar llegint un llibre en la nostra llengua? Quan t'hi penses posar?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris