nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Pudor política

La situació interna del PP fa, com a l'obra de Shakespeare quan relata l'estat del regne de Hamlet, pudor de podrit. L'estat de putrefacció és insuportable, i els dirigents s'obstinen a no fer res, mirar pels costats, i contemporitzar al màxim davant els esdeveniments que es van desenvolupant. Les declaracions de Dolores de Cospedal foren més pròpies d'una pel·lícula de Cantinflas (tal com digué encertadament Iñaki Gabilondo) amb aquelles perorates en les quals no es deia absolutament res però, això sí, amb moltes paraules. El PP es troba denortat, amb una cúpula dirigent que no encerta a endevinar la resposta correcta. I, endemés, Bárcenas (perquè ja supòs, lector, que saps que el fons de tot és això) els ha agafat amb els calçons baixos i sense paper higiènic. El tal Bárcenas és un linx; o, tal vegada, estava envoltat per una guarda de coiós. Només així es pot explicar que el PP, ben segur, li haurà de pagar més d'un milió d'euros en concepte d'indemnització per un comiat mal fet. Viu, Bárcenas; endemés, el galtes s'ha apuntat a l'atur, de manera que cobra de per tot. En temps de crisi, tenir aquesta habilitat no hi ha dubte que és encomiable. Llàstima que els diners surtin de la butxaca de tots: com que el finançament del PP és, majoritàriament, públic, les quantitats que s'acabaran per lliurar a Bárcenas surten de l'erari públic. Vaja, la quadratura del cercle: més de trenta milions d'euros a un paradís fiscal, i a sobre se li paga tot.

Tothom diu que Bárcenas té collits pels dalloncis els Rajoy i companyia. Em sembla una mica fort, atès que resultaria grotesc que un "gerentillo" fos més poderós que tot un president del govern. Però si observen la talla d'aquest darrer, i dels que l'envolten, podem comprendre que un barrut pocavergonya pugui tenir en guàrdia tota una estructura potent d'un partit com el conservador. Els papers de Bárcenas deuen ser com les llibretes secretes d'Al Capone; és més, fixin com l'espanyol vesteix fins i tot igual que el comptable de l'italià, segons la famosa pel·lícula sobre els intocables d'Elliot Ness.

I a Balears? Tenim el nostre Bárcenas? Pens que també: qui sap, algú que feia escriure sobre paperets grocs quantitats per tal de no deixar rastres orals; o que rebia maletes amb bitllets de cinc-cents euros per anar a comprar coses molt simples (i d'altres molt cares, és clar). Es recorden d'aquells murals de la campanya electoral de 2007, amb els "caretos" de Matas, Cirer, Estaràs, que cobrien edificis sencers? Sempre vaig admirar la capacitat del PP per fer aquestes propagandes tan efectives i, pensava, costoses. Però, és clar, per aquí no es pensava en tot això. Però quan es destaparen els casos de presumptes corrupcions (i efectives, segons com), per part de l'anterior govern i amb el treball profund i professional dels fiscals i del jutge, vaig començar a rumiar que alguns es dediquen a la política per, efectivament, forrar-se, mentre que d'altres ho han fet i ho fan (per fortuna, són majoria) amb una intencionalitat de servei públic. I, aleshores, no sabia res de Bárcenas, però sospitava que, també, aquí hi havia molt de gènere pútrid.

El PP haurà de netejar tot això si vol gaudir d'una certa credibilitat social. La gent està molt empipada, decebuda, capficada, i amb bones ganes de bromes. Veure aquestes sangoneres fent "tantos" a la població, mentre cobren i cobren i els seus propis no el denuncien amb contundència, fa pensar que, en efecte, quelcom fa pudor dins el PP. Com a Hamlet, els dubtes presideixen Rajoy. Però el temps no ajudarà a esvair-los.

Farmacèutica

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un Joan de tants, fa mes de 8 anys

Completament d'acord amb el que vostè diu.
Per altre part crec que s'ha de ser mala gent per imposar una mesura quan s'està a l'oposició i defensar el contrari quan s'està el govern. Espero que a les pròximes elecions s'ho trobin.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris