algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

L’impost sobre els envasos

L'impost dels envasos que posa en marxa el Govern Bauzá constitueix un altre cop a l'estabilitat de les famílies i les empreses balears. Una botella d'aigua d'un litre i mig costarà deu cèntims més i el preu d'un envàs de llet s'incrementarà set cèntims.

Amb aquestes mesures, l'Arxipèlag ha entrat en una fase de tributació a la desesperada. El vicepresident Aguiló impulsa una política de gravar els articles de primera necessitat, senyal clar de la seva incompetència i incapacitat a l'hora de reactivar l'economia. Aquests augments se sumen a la pujada de l'IVA. Tot plegat es tracta d'una situació insuportable. Esprement la població, el Govern pot pagar el deute als bancs, però deixant la societat sense marge de maniobra.

Mai un Govern balear no havia castigat tant els seus ciutadans. Però la insensibilitat davant els conciutadans que els han elegit entra en contradicció amb la submissió a Madrid. Covards amb els forts i prepotents amb els dèbils: aquest és el segell de l'Executiu Bauzá.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquinarro, fa mes de 8 anys

No heu d'oblidar el greu mal que això farà a empreses mallorquines: envasadores d'aigua, cellers, tafones...per si no basta amb ses grans desventatges de s'insularitat, ara afegim impostos per fer aquestes empreses encara menys competitives...¿i això és una política de dretes?

Valoració:-1menosmas
Per escoltava, fa mes de 8 anys

quins lladragots sense escrupuls, pitjor imposible

Valoració:0menosmas
Per Alexandre, fa mes de 8 anys

El gran problema de l'impost és que no és finalista. És a dir, que la recaptació no vagi dirigida a una funció específica, que en el cas dels envasos hauria de ser per finançar la seva recuperació i reciclatge. En principi, és correcte que qui utilitzi més envasos pagui més pels efectes que ocasionen sobre el medi ambient quan es converteixen en residus.


Emperò, la taxa sobre els envasos només recaptarà sense finançar el reciclatge. Recordem que a Mallorca, a més, és dóna la incoherènca de que com més reciclam, més hem de pagar per mantenir la incineradora!


Seria molt més adient desenvolupar un sistema de dipòsit, devolució i retorn com a l'antiga: en comprar el producte pagam per l'envàs i quan el retornam se'ns torna el dipòsit. Els envasos siguin del material que siguin es poden reutilitzar o reciclar. Aquest sistema funciona perfectament a Alemany o Suïssa, entre d'altres països. Aquí, a les Illes, seria molt fàcil d'implantar.

Valoració:5menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

Si en el seu moment, quan no hi havia crisi, s'haguessin creat imposts ecològics (de fet l'ecotaxa n'era un), molta gent hi estaríem a favor, però ara es creen imposts amb un únic afany recaptatori, amb l'excusa del medi ambient. Un mal favor a la feina en favor d'un món més net i sa que feim molts d'ecologistes.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris