algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Debat enmig de la tragèdia

El Parlament acull avui un debat de política general amb tot l'aspecte de convertir-se en el patètic reflex de la depressió econòmica, social, cultural i de convivència del país. Mai en quasi trenta anys d'autogovern no s'havia arribat a un debat destinat a ser el més aclaridor de l'any en circumstàncies tan fosques.

Mai en tres dècades d'impuls autonòmic no s'havia arribat a les actuals xifres d'atur, d'inacció empresarial, d'incertesa i d'involució lingüística. Aquest 2012 és per a les Balears l'any més negre que es recorda des de la mort de Franco i la recuperació de la democràcia.

No és just que el cos social estigui esgotat, enfonsat i sense eima, perquè no és només que el Govern hagi injectat pessimisme i negror i hagi arrabassat la confiança dels illencs en ells mateixos; no és just que torni a créixer l'autoodi, és que a sobre l'Executiu està envoltat d'escàndols de farmàcies, vinoteques, viatges inútils, excursions de plaer i cérvols castrats. Cap poble no es mereix aquest espectacle indigne i tan feridor.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Així anam!, fa mes de 8 anys

I ningú no ha demanat que cessin el caçador? Ni els partits polítics? Ni el GOB? Ni les entitats en defensa dels drets dels animals? Així anam!

Valoració:13menosmas
Per Berenguer, fa mes de 8 anys

Discrep, amb tots els respectes, de la darrera frase.

A nivell individual, cap dels 2 terços de la població votant que NO va votar el PP se'l mereix. Gaiarebé per definició.

Emperò, molts d'aquests 2 terços no votaren. El partit més gran d'aquesta terra es diu Abstenció.

Això, ara per ara, significa obrir les portes de bat a bat al PP.

N'hauríem d'aprendre la lliçó, i per desgràcia som pessimista:
- a les propers eleccions, encara hi haurà partits que aniran dividits per pures picabaralles personals;
- tots aquells que xuclen de la mamella PPera, els tornaran a votar, perquè és un gruix de població que ja està envil·lida. Necessiten de la corrupció per a tirar endavant;
- Encara hi haurà gent, molta gent, que tornarà a dubtar entre PP i PSOE. Com si els darrers 40 anys no fossin prova suficient que aquests dos partits només pensen en jubilar els seus com a senadors i cobrar la pensió vitalícia.

No, aquí la gent veu el presupost cada any per a les Illes i no reaccionen. Viuen a unes colònies explotades per la metròpoli, el virrei de torn i els que s'afilien a l'estat foraster de torn. I no reaccionen.

Aleshores, em sap greu, però tot i que a nivell individual molta gent no s'ho mereix, en conjunt tenim allò que s'ha votat (o "no-votat").

Una mica responsables sí que en som. Ara, hi reaccionarem? Deixarem d'anar-hi dividts per collonades? Ummm... hi tenc els meus dubtes.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris