algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El cèntim sanitari i la immersió

Segons he llegit a la premsa, el president Bauzà s'ha proposat regenerar la vida pública. Les paraules textuals que li han atribuït són: "Un dels principals objectius pels quals em dedic a la política és recuperar la confiança de la societat en les institucions i en la política en general". Noble principi si no fos per dues coses: la primera és que ell va néixer en política amb la taca del pecat original; la segona, perquè, tret d'alguna acció tan exemplar com convenient per als seus interessos -defenestrar en Pastor i en Font-, la redempció de culpes ha estat dubtosa. Si bé és cert i creïble que ell no va participar en l'operació Over, sí que és cert que ell se'n va beneficiar. La campanya electoral -presumptament finançada amb aquesta operació- va ser la que el va ajudar a ocupar la batlia de Marratxí, el punt des d'on va iniciar la seva carrera política. No es va preguntar mai d'on sortien tants de capells, bolígrafs i altres objectes que amb tanta megagenerositat repartien?

Pel que fa al segon aspecte, ell precisament no presenta una conducta exemplar que faci recobrar la confiança en la política. Començant pel piset, que és un dir, fet en un edifici il·legal o les reticències que té a l'hora de donar compte dels seus negocis particulars o la suposada contractació d'un càrrec d'IB3 -pagat amb diners públics- connectada amb el seu negoci de vins. Tampoc no ho és gaire, exemplar, la seva gestió pública. Quan ha d'emprendre una mesura contra el català diu, i fa dir als seus, que no fan altra cosa que complir amb el programa electoral. I jo em deman, hi ha algun punt del programa electoral que prevegi la pujada d'impostos? On estava escrit? Jo crec que no ho deia enlloc, ni en la lletra menuda, ni en la vehemència dels discursos. Ans al contrari, deien que tenien les solucions i donaven a entendre que en un tres i no res tendrien la bugada neta.

Tampoc no deien enlloc que pagaríem el carburant més car d'Espanya. A més, deu ser una cosa que està barallada amb el principi d'Unitat i Homogeneïtat nacional que tant defensen. I l'hi pagam sota l'estratagema del cèntim sanitari. Molt bé, si tant vol regenerar la vida pública i en vol recobrar la confiança, per què el seu govern no ha contestat aquesta pregunta: Què s'ha recaptat amb aquest impost de carburants i on han revertit aquests diners? El govern central, que és qui els recapta, ens els torna tots, els euros? Per què tant de secretisme? Per què no es dediquen a la sanitat? Qui em garanteix a mi que aquests diners que recapten damunt les meves costelles -bàsicament ús el cotxe per anar a treballar (sou retallat, més costos per anar-hi)- no seran emprats per a immersions a Cabrera? O en aperitius de llagosta?
Escriptor i professor

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris