algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Maçada a la llengua

La decisió de Bauzá de retirar les Balears de l'Institut Ramon Llull constitueix una ignominiosa maçada a la llengua i a la cultura pròpies de l'Arxipèlag. L'arribada de Bauzá a la presidència del Govern ha suposat convertir en obsessió les accions contra el català a les Illes.

Ho ha fet en els àmbits de l'ensenyament, de la funció pública i ara en el de la cultura, amb la intenció de fer malbé la personalitat pròpia balear. La dèria de Bauzá va molt més enllà del menyspreu envers les senyes d'identitat pròpies del país des del segle XIII.

L'actual impuls sobiranista que viu el Principat li serveix per apuntar-se una medalla davant Madrid, perquè el continuï veient com un polític submís a les directrius capitalines. Bauzá sap que com més anticatalanisme faci, sigui de la manera que sigui, més el valoraran els Wert i companyia. No li importa fer un mal que costarà molt de temps recuperar. L'objectiu és espanyolitzar a la torera: arraconar la cultura nostrada i reduir-la a la mínima expressió.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bubota Borda, fa mes de 8 anys

El caracul den Bauza no aturará, seguirá el mateix full de ruta amb l´alé d´en Prim al clatell, no necesita tenir darrera aquest subjecte perque s´ho sap fer tot sol.
Lo que m´emprenya i remou es que dins l´aparell de partit, sembla que ningú mou un dit per fer-li el llit i foter-li una coça a la cara o al cul, que es confonen en aquest cas perque teniu clar que vos quedan al voltant de 900 dies al convent.

Valoració:14menosmas
Per Lluc Maria, fa mes de 8 anys

@Xisco, i trobau normal i just escriure comentaris en contra de la llengua del lloc on viviu?

On es veu això? De qualsevol lloc normal on féssiu això, vos traurien a potades.

Valoració:15menosmas
Per Berenguer, fa mes de 8 anys

No, Pere, aquest no és el govern que han votat tots el illencs.

És el govern que ens ha tocat d'acord al la llei electoral espanyola.

Un terç ha votat el PP.
Dos terços no ho han fet. Però tenim un percentatge del 5% per a poder entrar, i com que els partits estaven massa preocupats o bé reorganitzant-se (ex-UM) o bé barallant-se per picabaralles personals (PSM vs. ERC), les portes quedaren obertes.

Això i l'asbtenció enorme, és clar.

En una situació normal, el PP no seria on és.
Alerta, que igualment en tendria moltíssims. Això és el que no s'entén. Tenint un 60% del partit imputat per corrupció, segueix sortint elegit. Com en Berlusconi.

Conclusió: hi ha massa gent en aquestes illes que viu del PP. Com a Andalussia del PSOE.

I no, no se'n senten empegueïts. Al contrari, paren les butxaques i au, a córrer.

Valoració:14menosmas
Per Pere Barceló Barceló, fa mes de 8 anys

De veritat un Govern elegit pels illencs no els pot putejar d'aquesta manera, fent que les seves identitats siguin menyspreuades així.
És opinió prou reconeguda entre persones normals que els electors voten qui els pugui servir millor, i defendre dels que intenten vèncer i no convèncer, conquerir i no aidar, menyspreiar en lloc d'integrar.
La història a partir de demà us ha jutjar i creis-me el resultat serà molt negatiu culturalment parlant. Per què no cercau assessors amb més seny???

Valoració:20menosmas
Per Lluís, fa mes de 8 anys

Deixau que faci memòria:

L'apotecari ("es putacari" en variant oral sollerica") prometé austeritat, llocs de feina i que si no reduia l'atur seria un fracàs personal.

Anem a pams: totes les vergonyes de les querides i familiars ubicats a la Conselleria de Turisme, tres milions de les antigues pessetes per enviar una carta perquè la imposició del castellà a l'escola els havia sortit rana, i un atur creixent i creixent....

D'allò de confondre LLIBERTAT amb PERSECUCIÓ a la llengua pròpia d'aquesta terra, que hem de dir... D'afectació psicològica a problema de salut psquica. Massa melanconia dels anys 40 i 50...

N'hi ha que diuen que tot ho fa perquè vol ser ministre a Madrid, i la veritat és que els baleàrics no hem tengut fortuna amb els illencs amb quota a Madrid. El més antic, el ministre Soler fou un corrupte d'envergadura... el venerable MATAS de s'elèctrica no li quedà enrera, i al pobre MAURA que amb prou feines aconseguí desferrar-se del seu accènt d'illenc, li creixien els nanets de pertots... El que li espera a BAUZÀ serà per tirar coets...

Tanta branca a la llengua i naturalesa intrínseca dels illencs té part d'autodi, sí, però bàsciament és per amagar una evidència clara:

imPPutats;

Proposta d'exercici matemàtic en llengua cooficial distinta al castellà:

1. Repassa l'hemeroteca dels 10 darrers anys i confecciona una llista amb el nombre d'imputats i condemnes per corrupció per partits polítics.
2. Representa amb un gràfic les freqüències relatives del nombre d'imputats per partit.
3. Mitjançant un test chi^2 avalua si la distribució d'imputats és homogènia entre els diferents partits. Recorda a establir els intervals de confiança i la significació de la prova
4. Comenta els resultats.

S'ho imaginen... no perdin temps... ja els ho dic jo que he tengut la santa paciència de fer l'exercici acadèmic: en termes estadístics el nombre d'imputats i corruptes es concentra significativament al PP de Balears.

Ara, que peguin cops a la llengua per distreure, poca-vergonyes!

Valoració:26menosmas
Per Xisco, fa mes de 8 anys

Deman perdó per el comentari anterior, es que derrerament no publicaben els meus comentaris en contra del català.

Valoració:-8menosmas
Per xisco, fa mes de 8 anys

Aqui no hay libertat de expresión, fascistas reprimidos que intentáis educar una sociedad libre que no les interesa el catalán para nada, parásitos mantenidos de las subvenciones que pagamos los españoles y creemos en la integridad del estado Español.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris