algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Expulsar fanàtics

A Mohammed Hammami l'han fet fora de França. L'han enviat a casa seva, a Tunísia, allà on va néixer fa més de setanta anys. Hammami era un imam radical, dels que prediquen la violència armada contra els infidels -la jihad-, el dret dels homes a assotar les dones, i fan greus acusacions contra el poble jueu, cirereta inevitable en tots els discursos radicals, siguin d'esquerres o de dretes.

El ministre de l'Interior del Govern Sarkozy en va iniciar l'expedient, que ara ha acabat signant el progressista Manuel Valls, polític francès nascut a Barcelona (fill de l'exquisit pintor Xavier Valls). Hammami, segons el ministre Valls, ‘embruta l'Islam', i ‘no respecta els valors de la República', la qual ha expulsat, des de l'any 2001, un total de 35 religiosos integristes. I aquí arriba el debat: ¿fan bé les autoritats d'expulsar aquesta mena de radicals furiosos? Rere aquests processos: ¿hi ha islamofòbia, odi als musulmans revestit de discurs republicà?

Anem a pams: les barbaritats dels imams radicals han de ser perseguides, i de fet Hammami en el seu moment ja va passar uns quants mesos a la presó. ¿Islamofòbia? Certament l'extrema dreta francesa -i ara la catalana- es fa un fart d'estigmatitzar tota la cultura musulmana, i parla ben clarament d'expulsar, perseguir -i fins i tot d'eliminar!- tots els musulmans, en la línia d'un discurs que s'assembla a l'antisemitisme clàssic -canviant els protagonistes- però també al dels integristes religiosos, que també miren de proclamar la necessitat d'una societat pura i devota, creient i que aboleixi la divisió Església/Estat. Tots els radicals s'assemblen: tant és que militin en una causa o en una altra, tant se val que demanin l'Europa pura i cristiana o el Califat medieval... Tot es basa en la mateixa idea: perseguir, atonyinar, expulsar i fer córrer la sang a través de ferides petites o grosses.

I aquí és on volia arribar: ¿per què expulsar els radicals d'una tendència i no els de totes les tendències? ¿Per què considerar que l'antisemitisme dels islamistes és més perillós que el que es llueix a certes pàgines d'extrema esquerra? ¿Per què el masclisme de l'imam és més perillós que el de certs líders religiosos cristians? ¿Per què la violència defensada pels amics de la jihad és més condemnable que aquella de la que fan ús altres grupuscles de fanàtics, com els neonazis o els ecologistes radicals? Hammami, a França, almenys estava controlat. A Tunísia podrà predicar i radicalitzar unes masses que no tenen les llibertats d'informació i de crítica que sí tenen els musulmans francesos. D'un problema estrictament policial se'n fa un problema civilitzatori.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 8 anys

Expulsió dels mahometans.
O sigui dels que creuen que en Mahoma (o Bafumet) ès un profeta.
Aixó inclou també a molts que no són mahometans.

Valoració:0menosmas
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 8 anys

Masclisme de certs liders religiosos cristians?

Em posarà algun exemple?

O es que es tracta, simplement, de criticar, com sempre, el cristianisme encara que no vengui al punt, no sigui cosa que el tratin de "fatxa"?

Ai del pensament dèbil!!

Valoració:-3menosmas
Per Joan Gabriel Mora, fa mes de 8 anys

La resposta als teus interrogants és senzilla: l'islamisme radical és troba a un nivell de perillositat molt superior als dels altres radicalismes. Integristes cristians, ultranacionalistes violents, radicalistes d'extrema esquerra, etc., tots ells es troben en les nostres societats occidentals controlats a l'interior d'un perímetre de seguretat. L'islamisme radical, no.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris