cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Wrestling informatiu

Això del posicionament de Van Rompuy contra la "independència" és una manera ben divertida d'actualitzar unes declaracions de fa més d'un any, en un món en què les notícies tenen una vida útil semblant a la d'una baguet de benzinera. Una agència espanyola ha recuperat aquest diumenge un vídeo del president del Consell d'Europa i l'ha llençat com si fos actual. Quan tota la cybercaverna ja feia l'onada -no els ha servit de res que Van Rompuy no esmentàs ni Catalunya ni Espanya, que com deveu saber surten un dia sí i l'altre també en la premsa europea, i no és per la brillant gestió del registrador Rajoy-, l'agència en qüestió ha advertit que la intervenció no era d'aquest cap de setmana, sinó del mes de juny de 2011. En un país normal avui hi hauria un reguerol de baixes del servei de notícies, per por que demà ens vengui la cobertura extraordinària del Nobel de medicina per a don Santiago Ramón y Cajal o de la victòria de Massiel a Eurovisión. Les ments creatives que infanten aquests accidents tenen clar que per donar moral a la tropa no trobaríem res més bo que l'activació d'un sense-fi del golàs d'Iniesta vestit de Rafael Gordillo i viuríem en èxtasi perpetu, meam qui tendria els sants pebrots de trencar la Roja. Si s'animen els demanaríem que de tant en tant recuperin l'"españoles, Franco ha muerto", més que res per contextualitzar.

És que després d'expulsar la hipotètica Catalunya independent del paradís de l'euro, enfonsar-la en un conflicte social apocalíptic i pintar-la insolvent i eixorca sense la guia espiritual mesetària, ara només faltava que algun prohom europeu de rang superior a l'Alejo Vidal-Quadras entràs al drap. Ho varen intentar amb Almunia, que va derrapar una mica, però Van Rompuy hi ha anat de quatres. Tant de quatres que va fer la intervenció abans d'hora.

Si aquesta nova modalitat de periodisme de declaracions assoleix un bon predicament entre els professionals i l'audiència, a les Balears podrem fer primeres planes polítiques ben curioses. Per començar podrem enfrontar el president amb el president, amb pocs mesos de diferència. S'albira un combat acarnissat. De wrestling, òbviament.
Periodista

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris