algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

La irrupció d’El Pi

La fusió de la Lliga de Font, la Convergència de Melià, Es Nou Partit d'Eivissa i Unió Menorquina arriba en un moment clau per a l'Arxipèlag. La decepció davant el Govern Bauzá és palesa. Ha disparat els imposts i armat conflictes pertot (llengua, educació, salut, comerç, funcionaris...).

Mai no s'havia viscut tan poca sensibilitat i poc respecte dels que governen envers els seus administrats. També la submissió a Madrid és feridora. Bauzá ha enterrat l'antic i reivindicatiu regionalisme del PP balear, que crearen Gabriel Cañellas i la seva generació. Mai com ara el PP no havia semblat una delegació de Madrid, la més vinclada al centralisme de tota la perifèria de l'Estat.

D'aquí la importància d'El Pi. A això s'hi ha d'afegir la desfeta de l'antiga UM. El centrisme autonomista i el conservadorisme regionalista constitueixen una bossa molt important de vots que havien quedat orfes d'autèntica representació. El Pi apareix amb un missatge renovat que cerca tornar l'esperança a molta de gent que l'està perdent.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dídac, fa mes de 8 anys

D'on has tret aquestes dades de l'independentisme Joan Miró? M'agradaria veure una gràfica o quelcom.
Gràcies!

Valoració:3menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 8 anys

"...una delegació de Madrid, la més vinclada al centralisme de tota la perifèria de l'Estat". Potser perquè ses Balears són sa tercera comunitat de s'estat en independentisme i és s'única on poden actuar amb contundència

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris