cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

I si no existís el PP?

El desencís i la desesperació augmenten de manera sistemàtica com a conseqüència dels efectes d'aquest huracà invisible que fa malbé tot allò que troba al seu pas. S'ha carregat la política en nom del capitalisme i ara, sense política, ha entrat en una fase més suculenta per als vampirs.

Les conseqüències de tot plegat no es poden quantificar, malgrat que els humans ens entestem a convertir els danys reals i morals en estadístiques. A casa nostra no ho tenim tot perdut. Tanta sort que ens queda el PP per estimular aquest agarrotament que està patint la musculatura social. L'eslògan "Contra Franco vivíem millor" creava un cert consens entre una generació de combatents decebuts pel rumb tou de la transició democràtica.

Ara, en aquesta fase neoliberal, conseqüència d'una llarga conjuntura de consolidació del postmodernisme líquid, en pla burleta, no ens queda altre camí que divertir-nos amb el PP i pensar que per ventura encara els haurem d'agrair que, amb les seves malifetes, ens estimulin a cercar camins de sortida. Sense ells, per ventura continuaríem tancats i fent ostentació del nostre autisme social i polític, posant en pràctica accions caïnites i fent malbé el capital social i polític no contaminat.

El PP és el nostre principal referent. Òbviament tota la societat està intoxicada i les mentalitats líquides i superficials afecten tot el teixit de la societat, però no en la mateixa mesura. El PP representa el paradigma del fracàs, malgrat que els poders fàctics juguin molt fort a favor d'un model de societat que ha estat derrotada per la realitat i no per les urnes. El mal podria estimular el bé, podria il·luminar molts ciutadans que no acaben de veure clar ni d'entendre el corc que ho ha està podrint absolutament tot.

El PP és el paradigma d'un model de societat que no té rescat possible. I ho és perquè ha liderat, de manera sistemàtica i programada, totes les resistències en contra de la cultura democràtica. Els ideòlegs actuals d'aquesta formació estaven en contra de la Constitució de 1978 i així ho manifestaren. L'assumiren quan l'estat ja estava aregat i la democràcia s'havia compromès a limitar les llibertats individuals i territorials, quan els fets posaren en evidència que la cultura d'esquerres que substanciaven els partits polítics era inofensiva i gens radical.

Servidor sap perfectament que el PP pertany a una franquícia global, la finalitat de la qual és garantir un model de societat neoestamental i fer desaparèixer els valors de la cultura republicana o convertir-los en souvenir. El PP no és Rajoy, ni Aznar, ni Bauzà, és una marca molt més perillosa i destructiva, un maquinària robotitzada i mataemocions.

Els voluntaris que s'hi allisten només són mercenaris disposats a complir ordres i, en el pitjor dels casos, a actuar com a majorals o com a capatassos sense escrúpols. Creuen que actuen en nom d'un projecte imperial i en contrapartida reben una soldada.

Els mallorquins hem tornat a sentir renou de sabres, som testimonis del garrot i de l'ocupació física quan els majorals se senten qüestionats públicament. El fracàs del Vietnam també inspirà un nou model de societat, a escala mundial.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Gabriel Mora, fa mes de 8 anys

Excel·lent dissecció de la realitat. Concisa i a l'essència. La sensació de canvi de cicle és de cada vegada més present. És una sensació difusa però que comença a nodrir entre nosaltres sentiments d'esperança en un futur millor.

Valoració:6menosmas
Per Pep, fa mes de 8 anys

tens tota la raó, magnífic! però el PSOE n o està per tirar cohets

Valoració:2menosmas
Per Demòcrata decebut, fa mes de 8 anys

No sabem qui són els qui de veres ens comanden però sembla que no són els qui formen els nostres governs, que presumptament estan a les ordes de les potències econòmiques que han provocat i manegen la crisi, que durarà mentre aquestes vulguin. Un poder ocult, però ben efectiu, contra el que molt poc hi podem fer. Podem canviar els polítics per mitjà de les urnes, però no aqueix poder ocult i d'efectes omnipresents. És ben fotut, l'assumpte.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris