algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Qualitat a cop de decret? No, gràcies

Senyor conseller, no sé si ho sap, però la tropa està molt desmotivada. De cada dia el feix és més mal de dur. Ja sabem que vivim en temps de crisi i que tots hem d'ajudar a portar la creu, encara que nosaltres, els professors i funcionaris en general, poc o gens no ens en beneficiàrem del temps de les opulències. El nostre sou no creixia al mateix ritme que creixien els preus dels pisos o dels cotxes. Després, ja s'ha sabut com ha anat la cosa. Per il·lustra-li-ho, basta que pensi en l'atac que va emprendre la seva col·lega, i exministra d'Educació, Esperanza Aguirre, contra els docents: si érem uns mals feiners, si treballàvem poc. El seu zel a desprestigiar-nos era proporcional a la seva defensa, tàcita o aferrissada, de Caja Madrid, l'embrió de la pudent Bankia.

Sí, la tropa està desmotivada perquè les condicions laborals s'han endurit. No només hem de fer més hores, sinó que les hem de fer en més males condicions. Més alumnes per aula... i justament tot passa en un moment en què la crisi afecta de ple moltes famílies, amb la consegüent manca de recursos i altres desestructures que incideixen en el comportament dels alumnes. Per si fos poc, els docents no podem estar malalts, la malaltia se'ns penalitza. Això, cregui'm, produeix un desassossec terrible. Analitzi la productivitat de la majoria dels docents i veurà que és impol·luta. I si algú n'abusava, disposen de serveis mèdics d'inspecció per aclarir-ho. El contacte amb l'alumnat, potencial transmissor per contagi de virus, haver de treballar amb la gargamella a tot gas, fàcilment fa que algun dia no puguis atendre la teva tasca. I per això encara has de rebre el càstig d'un descompte en la teva nòmina? Com pot sentir-se un docent que en vint anys no ha estat ni un dia de baixa, si ara li descompten la meitat del sou dels tres dies que cova un grip? Hi ha per enviar-ho tot a rodar, per dir-ho en termes econòmics, no ser productiu.

Però per si fos poc, ara ens vénen a tocar les xeremies amb un avantprojecte anomenat de la convivència on posa en perill la llibertat de càtedra. Miri, senyor conseller, dels professors que guard més bon record són aquells que, a més de coneixements, m'han transmès vida, una vida que il·lustrava els ensenyaments que duien els llibres. I la vida es transmet contant vivències personals, exemples de la vida quotidiana. No diu, un dels sagrats principis de la pedagogia, que la realitat ha d'entrar a les aules? A partir d'ara ho tendrem un poc més difícil, la por dels comissaris polítics, de les neo SS de l'ensenyament, faran que ens convertim en mers lloros. Sí, senyor conseller, anam de cada vegada més cop-pius.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miau, fa mes de 8 anys

miau

Valoració:12menosmas
Per miau, fa mes de 8 anys

miau

Valoració:4menosmas
Per Agermanat, fa mes de 8 anys

No anam cada vegada més cop-pius, cada vegada estam més desperts i no deixarem que ens destrossin l'educació, la cultura, l'economia i tot el país. Democràticament llevarem d'enmig aquests pseudo-demòcrates. Independència ja!!!!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris