nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
13°

President fracassat

De cap altre govern autonòmic dels que hem tengut en aquest petit país insular es pot dir amb tanta raó i amb tantes raons que és un fracàs. Diríem, fins i tot, que és un fracàs sense pal·liatius, inapel·lable, perquè, al marge de la feixuga herència rebuda, totes les iniciatives pròpies han empitjorat les coses.

Aquest empitjorament és al carrer, als llocs de feina, provoca manifestacions, causa fractura social i, sobretot, no deixa ni un racó lliure de problemes: sobretot aquells espais de la vida provincial on les coses anaven especialment bé. Aquesta marca distintiva de l'acció de govern ja se l'ha guanyada el de Bauzá: l'obstinada dedicació a crear problemes on no n'hi havia. Sembla com si l'horror vacui que pateix Bauzá es manifestàs davant l'absència de problemes.

El govern actual és un fracàs: i aquesta condició és especialment maligna perquè ja presenta símptomes d'autonodrir-se en una espècie de cercle infernal que podria arribar a funcionar fora de control.

Per més que s'acabussi al conseller Rafel Bosch o a la consellera Castro, acusant-los de no imposar en els seus assumptes el criteri del Govern, en realitat és José Ramón Bauzá el gran causant del desastre en què naufraga la comunitat. I per molt que es negui a assumir-ho i s'entesti a cercar culpables, ell és el fracassat. Sembla viure en una vitrina que l'aïllaria d'aquesta sensació, però cal estar molt deteriorat psicològicament per sentir-se aliè al missatge persistent de la societat. I no és el cas.

Tenir un president fracassat no testifica tan sols sobre el passat, sinó que també anuncia el futur. N'és un indici inquietant i significatiu la voluntat del Consell de Govern d'aplicar noves mesures per afeblir el català a l'escola a partir del curs que ve. La majoria absoluta de pares que optaren pel català a l'escola no s'ha sabut llegir com un reflex de la realitat -la majoria absoluta de les urnes sempre conté contradiccions, s'hi ha de saber destriar els matisos. Ans al contrari, s'ha entès com una imperícia en la formulació d'aquest referèndum. La sensació de fracàs en aquesta qüestió és especialment dolorosa. En conseqüència, es fa una passa decidida de cap a endavant. Però el fracassat no va cap endavant, sinó que hi fuig.

Hi ha situacions en què la definició que va fer Churchill de la democràcia deixa de ser un enginyós joc de paraules per mostrar-se en tota la seva aspra realitat. Passa quan la sensació de fracàs del governant genera ressentiment com a força motriu. Ens esperen tres anys de destrucció, si no consentim.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 7 anys

A més d'un fracassat, Bauzá és un president que ha fet retrocedir Mallorca ideològicament fins a l'època del franquisme més ranci. Amb la seva política retrògrada, la seva actitud prepotent, el seu sotmetiment a Madrid i al casticisme espanyol més terrorífic, Bauzá ha fet bons tots els seus predecessors, incloguent-hi els virreis dels temps d'en Franco.

Valoració:3menosmas
Per emigrante, fa mes de 7 anys

Exacto. Bauzá de momento ha fracasado en la reducción del paro, mas allá de los últimos datos que todos sabemos se deben a la estacionalidad.
Pero me refiero al artículo mismo. Se trata de defenestrar a una persona que no nos cae bien, y como el articulista tiene este vehículo para intentar derribarlo, pues lo usa.
El título no dice de momento o está fracasando. El titular "Presidente fracasado" se refiere sin duda a la persona.

Valoració:-4menosmas
Per fracas, fa mes de 7 anys

Exacte, un dels objectius era reduïr l'atur, i desgraciadament de moment estan fracasant...

Valoració:4menosmas
Per fracas, fa mes de 7 anys

Exacte, un dels objectius era reduïr l'atur, i desgraciadament de moment estan fracasant...

Valoració:2menosmas
Per Emprenyat, fa mes de 7 anys

Tens una manera molt peculiar d´observar les coses, emigrante. El fracás es en funciò dels resultats de lo que va prometre perque el votassin, no de lo que pugui tenir en ment o lo que suposi. Va fer promeses que ni d´enfora cumpleix i en el mon real son els resultats els que conten, no els propòsits. Ets molt lliure de fer-ho si ets lliure, però estás defensant algo que treballa en contra teva.

Valoració:1menosmas
Per emigrante, fa mes de 7 anys

@Joan Miró Font:
exacto ... el fracaso será en función de lo que se haya propuesto.

Valoració:1menosmas
Per Emprenyat, fa mes de 7 anys

El sr. Bauçà es el president del govern autònom per resoldre problemes. I fins ara s´ha guanyat una merescuda reputació únicament com a creador de problemes. Això el converteix en un fracás absolut a tots els nivells, independentment de les seves propies intencions.

Valoració:11menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

Si en Bauzá és un fracassat depèn d'allò que s'haja proposat i si ho obté. Si sa seua intenció, com veim, és de fer desastres i ho aconsegueix, no serà un fracassat

Valoració:2menosmas
Per emigrante, fa mes de 7 anys

Parece arriesgado definir como fracasada a una persona. Imagino que ell articulista se sentirá con mucha autoestima y autoridad moral para ejercer esta opinión tan contundente.
Es difícil, sabiendo que este juicio viene de una persona mayor que como escritor nunca vendió un libro y logró hacer carrera, escribiendo artículos de este tipo en periódicos, siendo jurado en concursos que siempre otorgaba la tribu o recibiendo como mayor galardónde su carrera un premio de la OCB.
Con todo respeto.

Valoració:-24menosmas
Per Maggy2, fa mes de 7 anys

I tant que és ell el fracassat; i a més ho sap; i ho sabem tots; i ho saben els seus; però les ganes de mantenir el cul sobre la cadira que els dóna tants de doblers i que els en donarà quan es retirin fa que molts dels que li donen suport aguantin el que sigui.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris