nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els comptes de la Casa Reial

És positiu que la Casa Reial reti comptes sobre com gasta els quasi nou milions d'euros anuals que rep dels pressuposts de l'Estat, però és criticable que s'hagi decidit a fer-ho en una conjuntura com l'actual, amb una crisi econòmica ferotge i quan l'escàndol d'Iñaki Urdangarin la fa trontollar. L'oportunitat s'havia tingut anys enrere, quan el grup parlamentari d'Esquerra Republicana demanà un exercici de transparència per als doblers públics que es destinen al cap de l'Estat, petició que fou desoïda pel rei i directament menystinguda pel PPi pelPSOE.

Tanmateix, els comptes que es presentaren ahir plantegen dubtes. Quasibé la meitat del pressupost es destina a partides tan genèriques que és impossible saber quina finalitat real tenen. També és qüestionable que el rei gratifiqui funcionaris pel fet d'estar a la seva disposició. Així mateix, s'haurien de detallar quines altres partides dels pressuposts generals són per a la Casa o la família reial. I a tot això, s'hi haurien d'afegir els 1,7 milions d'euros balears per les vacances de Marivent. El salari del rei és anecdòtic. Allò important és saber què costa la monarquia i com gasta aquests doblers.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Regomira, fa mes de 9 anys

I amb aquest sou ha acumulat tanta Fortuna!!!! No ho sé, no ho sé...

Valoració:-5menosmas
Per siauquisou, fa mes de 9 anys

No. Allò important és saber quin dia exacte sa majestat i la seva cort abdicaran i deixaran pas a la repúplica. Això és el que importa, Tot el demés són barrabassades.

Valoració:9menosmas
Per toni, fa mes de 9 anys

Ahir tv3 donava la notícia que segons experts, el cost total de la despesa de la casa reial es xifra en 60 milions d'euros anuals.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris