algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Antoni Pastor es posiciona

Les declaracions del batle de Manacor, Antoni Pastor, a IB3 Ràdio, són una llampant advertència a José Ramón Bauzá sobre la deriva ideològica que du endavant en matèria lingüística i cultural, i sobre la seva manera de dirigir l'Executiu i el partit, on només es basa en el seu reduït cercle íntim.

Es dirà que Pastor es troba en una posició personal difícil, perquè no té el suport del president. Però el problema va més enllà. És evident que parla en nom de molts membres del PP, principalment de la Part Forana (i també de Palma), que estan decebuts amb la pronunciada escora cap a la dreta que protagonitza Bauzá.

Pastor li ho ha recordat: va ser elegit president el 2010 en un congrés extraordinari i obert, en el qual pràcticament no hi va haver debat ideològic ni lingüístic. Els principis que estan vigents són els del congrés ordinari del 2008, en què Rosa Estaràs derrotà el dretanisme de Delgado. Estaràs obtingué, a més, el suport de Rajoy. Si Bauzá se'n vol dur el PP a posicionaments extrems, que ho exposi en un congrés i, si pot, que el guanyi a cara descoberta. El que fa ara es caure en mans de Delgado.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat, fa mes de 9 anys

No se si refiarmen d´aquets defensors de la llengua desde la dreta mallorquina. Avui escoltava a Pere Rotger per IB3 radio parlant de la reforma dels requisits del catalá a la funció publica, que voleu que vos digui. Abans era un homo que hem pareixia coherent i seriós en el seu discurs, ara de cada vegada el trob com que vol esser més eclèctic, juga a posicionarse a on no fa mal al qui li paga, pero el seu discurs s´ha buidat de contingut es una autèntic penell.

Valoració:2menosmas
Per Francesc, fa mes de 9 anys

Ben fet.

Cal que cerqui més suports i que tots plegats diguin què faran si no té lloc aquest congrés o si resulta que aquest evidencia que el PP vol suprimir les senyes pròpies i les possibilitats de cohesió social en aquestes terres.

Altrament no passam de caure en el victimisme immobilista.

Valoració:5menosmas
Per Ufanós, fa mes de 9 anys

Com bé diu, Joan Capó, en aquest cas concret l'escora no és cap a la dreta sinó cap a l'espanyolisme.

Valoració:7menosmas
Per Caubet, fa mes de 9 anys

Doncs crec que en Toni Pastor es duria una bona sorpresa amb un congrés on Bauzà expliqués, obertament el seu posicionament. Crec que Bauzà sortiria reforçat! Això seria bó en la mesura que molts del PP els hi cauria definitivament la vena dels ulls i tindrien la porta oberta per treballar des de partits centristes o de dretes com CxI o la Lliga, que al manco sembla que tenen clar algunes coses, com que aquí es parla una llengüa propia i que tenim uns trets diferencials i unes necesitats diferentes a la resta de la peninsula.

Valoració:18menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 9 anys

Si tengues càrrec no piularia. Hi ha una manera clara de posicionar-se: Deixar el PP.

Valoració:69menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 9 anys

No és cap a la dreta, sinó cap a l'espanyolisme rampant.

Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris