muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Ecotaxa: ocasió perduda

El fet que la Generalitat de Catalunya posi en marxa un impost similar a l'ecotaxa en termes semblants a l'abolida llei balear -que fou pionera en l'impuls i l'aplicació en la legislatura 1999-2003- ha de ser motiu de reflexió a l'Arxipèlag, ara ofegat pels sacrificis econòmics que imposa el Govern del PP, que fou qui la derogà quan Matas n'era el president.

Va ser el Pacte de Progrés el que aprovà l'impost als turistes a través dels hotels. Era una important font de recaptació, tot i que client a client l'aportació era quasi imperceptible. El PP criticà amb duresa la mesura, amb el suport de bona part dels hotelers, començant per les cadenes més grans i poderoses.

El conseller de Turisme d'aleshores, el socialista Celestí Alomar, fou dimonitzat. Fins i tot trobà incomprensions i dubtes dins el seu propi Executiu. El temps, però, li ha donat la raó. L'enorme massa de visitants que elegeixen Balears perquè és una destinació barata i segura tenen poc on triar amb l'actual desgavell nord-africà. Amb l'ecotaxa, Balears tindria ara els mateixos clients i molts més recursos propis.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Caubet, fa mes de 9 anys

D'acord amb en Bernat, a més no feim més que parlar de turisme de qualitat i no volme possar taxes per no pujar els preus!! Un contrasentit perque turisme de qualitat és igual a preus més elevats. Tot i això s'ha de dir que potser el Govern Balear no va gestionar bé el tema de l'ecotaxa, però també cal dir que els hotelers tenien moltes ganes de fer la punyeta!

Valoració:16menosmas
Per Bernat, fa mes de 9 anys

La diferència entre un pais i una provicia de tercera fila es, entre d´altres que cuant un govern fixa unes fites a assolir, els ciutadans tot i poguent matitzar les lleis per arribar als objectius, es posen a treballar per el que es vol aconseguir. A les provincies els empresaris que estan en contra d´aquestes lleis es posen a treballar de valent amb tots els mitjans al seu abast per enderrocar al govern que ha impulsat la llei que nos els va bé. Talment un república bananera.
Aixó es el que tenim, aixó es el que som. (menys quatre gats que llegim aquest diari)

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris