algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Mariano Rajoy i les Balears

El nou president espanyol ha anunciat, en el discurs d'investidura, mesures que afecten de manera important les Balears. Rajoy ha parlat en general per a totes les comunitats, però voler potenciar el bilingüisme (castellà-anglès) en educació i posar en marxa un pla integral per al turisme són iniciatives de gran transcendència per al futur illenc.

Si la visió essencial que té Rajoy de la formació lingüística a les escoles és la potenciació de l'ensenyament del castellà i de l'anglès, no hi ha dubte que obeeix a una estratègia centralista que deixa de banda o arracona les llengües pròpies de diferents comunitats autònomes, protegides per la Constitució i pels seus estatuts. L'Arxipèlag ha de veure amb preocupació una possible imposició de la roda castellà-anglès, que pot deixar la llengua pròpia reduïda a un idioma de segona categoria en el camp docent.

Respecte dels plans sobre el turisme, s'ha de veure com els concreta i com els rep el sector en conjunt -i no només les grans cadenes, que tenen uns interessos molt determinats. Les Illes són molt més que sol i platja d'estiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris