muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Qui són els radicals?

Sí. Democràticament
han elegit Amaiur,
perquè cerquen un futur
polític no violent.
La mesa del Parlament
fa una lectura estricta
del reglament, i així dicta
la negació de grup propi.
Algú veu que així s'apropi
la solució del conflicte?

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per chiki, fa mes de 9 anys

@margalida el que tu dius son mitjas veritats, i el que intentes es enganar a la gent aixi de clar, com han fet sempre els falangistes . ..................
mira aquest video, nomes volen enganar la gent
http://www.telemadrid.es/?q=programas%2Fobjetivo%2Fobjetivo-1500bjc
no te desperdici

Valoració:4menosmas
Per Margalida, fa mes de 9 anys

No tan sols la dreta, aquet tipus de doctrina també la trobam a nacionalistes d'esquerres: Antoni Rovira i Virgili, Pere Aymá i Baudina, Daniel Cardona i Civit,
Gabriel Alomar i Villalonga, Jordi Arquer, Heribert Barrera......,sembla mentida però, de tots ells, podem trobar declaracions, entrevistes, y/o obres literaries, etc., ha on fan servir arguments xenófobs i racistes.

Valoració:-9menosmas
Per Solleric, fa mes de 9 anys

Li trobo més similituds amb el nacionalisme espanyol de UPyD per exemple.
I potser tens raò i hi ha un nacionalisme català més centrat en la raça com el de la senyora Ferrusola o el discurs racista del PNV (per aqui venia el meu comentari de molt poc amb el basc).
La dreta pareix que té aquestes coses, per la meva banda seguiré defensant el nacionalisme d'esquerres on el racisme no hi té cabuda i es centra més en aspectes historics i culturals.

Valoració:2menosmas
Per Margalida, fa mes de 9 anys

" les consignes d'aquest escriptorno són gaire diferentes de les dels assassins de les cunetes però no tenen res a veure amb les de l'actual nacionalisme català"

No estic tan segura com tu, ja m'agradaria que fos així como tu dius. sense anar mes anfora, i bastant recentment, la señora Ferrusola fa fer seves les consignes mes racistes i xenofobes d'en Pere Mártir Rosell (Raça, 1930), aquesta señora va ser justificada davant els mitjans de comunicació, tant per en Pujol como per en Mas.

Valoració:-14menosmas
Per Margalida, fa mes de 9 anys

Ohhh, quin orgull, aquesta filosofia nacional socialista!!! a que si?, ja sigui catalana o espanyola.
I lo de enganar a sa gent, no ho diras per mi, supos, lo que va dir en Gener ho va dir ell, i, com ell, molt d'altres nacionalistes varen fer declaracions semblants, a excepciò d'en Rafel Campalans o d'en Carles Cardò, per exemple.

Amb consignes com ses de en Gener, no es extrany trobar similituts amb el discurs racista dels nazis.

Valoració:-29menosmas
Per Solleric, fa mes de 9 anys

Margalida estam xerrant d'un escriptor català que escriu en castellà (a més de francès i català), tot un exemple del nacionalisme que jo defens.
Et recomano que deixis de llegir a Pio Moa ja que no és molt saludable, igual que no era massa saludable per Pompeu gener llegir a Nietzsche, desprès es diuen burrades.
I efectivament, les consignes d'aquest escriptor no són gaire diferentes de les dels assassins de les cunetes però no tenen res a veure amb les de l'actual nacionalisme català i molt poc amb el nacionalisme basc.

Valoració:2menosmas
Per chiki, fa mes de 9 anys

@margalida es que els espanyols tambe varen robar la filosofia nacional socialista a un catalan, com han fet sempre,
despres li varen canviar el nom, a falange española
pompeu gener (1848- 1920)
no teniu vergonya, sou una maquina de enganar sa gent

Valoració:3menosmas
Per Margalida, fa mes de 9 anys

"I deixau d'una vegada d'usar termes com "nazionalsocialista" i similars per intentar igualar els nacionalistes bascs i catalans amb els nazis"

Idò mirau lo que va dir en Pompeu Gener, nacionalista català:

" Sólo las provincias del Norte y del Nordeste hemos visto verdaderos elementos, en RAZA, y en la organización del país, que permita esperar el desarrollo de una cultura como la de las naciones indogermánicas (indogermánicas, de que me sona això?) de origen." Pompeu Gener, Heregías

I també diu:

"HAY DEMASIADA SANGRE SEMÍTICA Y BEREBER esparramada por la península para que pueda generalizarse en la mayoría de sus pueblos la ciencia moderna, para que adquieran una conducta conforme a las universidades relaciones de la Naturaleza, para que abandonen el pensamiento con ideas absolutas, ó solo con palabras. [...] España está paralizada por la necrosis producida por la sangre de RAZAS INFERIORES como la SEMÍTICA, la bereber y la mongólica, y por espurgo que, en sus razas fuertes, hizo la Inquisición y el Trono, seleccionando a todos lo que pensaban, dejando apenas como residuo más que FANATICOS, SERVILES e IMBECILES. La comprensión de la inteligencia ha producido aquí una parálisis agitante. Del Sud al Ebro los efectos son terribles; en Madrid la alteración morbosa es tal que casi todo su organismo es un cuerpo extraño al general organismo europeo. Y desgraciadamente la enfermedad ha vadeado ya el Ebro, haciendo terrible presa en las VIRILES RAZAS DEL NORTE de la Península.”
Pompeu Gener, Heregias .

Aquestes consignes no son molt diferents de ses dels assassins de ses cunetes, no?

Valoració:-14menosmas
Per jjj, fa mes de 9 anys

NO CONTABAN con los requisitos para configurar grupo parlamentario propio según el reglamento del Congreso en el que van a trabajar y por lo que cobrarán un sueldo. Punto. ¿ O les tenemos que hacer la cama porque son tan buenos tíos que han decidido que ya no van a matarnos? Esto es de locos.

Valoració:1menosmas
Per Blandiblue, fa mes de 9 anys

Hi ha partits com el mateix PP que mai ha entès la democràcia, els destorba més que no pas l'entenen i en aquesta decisió han mostrat un cop més que tot el qui pensa diferent és l'enemic enlloc del contrari.
Encara es hora que facin el gest de condemnar el franquisme, però no ho poden fer ja que la majoria de personatges que integren aquest partit en son seguidors.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris