algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Sanitat pública

L'austeritat no s'entén si no hi ha transparència, i aquest és el cavall de batalla de la sanitat pública balear. Conèixer com gastarà la Conselleria de la senyora Castro els 1.300 milions d'euros que té pressupostats per a 2012 en despesa corrent ajudarà a saber si és necessari implantar mesures alternatives de recaptació, com el copagament; si s'han de retallar prestacions, per molt mal que faci; o si existeix la possibilitat de millorar la gestió.

En teoria, una comunitat com la nostra, que dedica gairebé la meitat del seu pressupost de despesa al servei sanitari, família i benestar, no hauria de patir cap dèficit. A aquesta observació s'hi ha d'afegir que una part important dels usuaris paguen assegurances privades. A més, i fa just un any, s'inaugurà Son Espases per fer més eficient el servei.

Tanmateix, resulta que la sanitat és un pou sense fons. Per això és necessari saber si el que pagam a la constructora de Son Espases és racional i si aquest hospital funciona com s'havia previst; si són correctes els controls i la fiscalització de les compres i de la despesa farmacèutica, i què passa amb els centres obsolets i amb el personal que hi treballa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris