algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Un mar de dubtes

No sé si és que ens prenen per beneits, si és que ens hi volen fer tornar, o si és que en realitat ningú no en sap res, de tot això que passa. La crisi està generant una quantitat increïble d'informació contradictòria. Ni els economistes ni els polítics no són capaços de posar-se d'acord sobre les mesures mès idònies que s'haurien d'aplicar per sortir-nos-en.
Per una part tenim l'afany de la dreta europea encapçalada per Merkel i Sarkozy, i aplaudida per Rajoy i altres, de prioritzar la contenció del dèficit fiscal sobre qualsevol altra actuació política. A més a més, aquesta reducció del dèficit la volen aconseguir sense apujar imposts, la qual cosa significa que s'han de retallar prestacions i inversions públiques. Dins aquesta línia, Mariano Rajoy ja ha dit que revisarà a la baixa les ajudes que preveu la llei de la dependència. El New York Times ja ha reaccionat en contra d'aquesta disciplina fiscal imposada per Alemanya, perquè diu que "ordenar austeritat en una època de recessió és el que menys necessita Europa".
Ens diuen que no sortirem de la crisi si no augmenta el consum i la confiança de la gent, però el conseller d'Economia de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, ens demana que ajornem els regals de Nadal fins al 2027, que no és hora de tudar els doblers en compres inútils. Una bona manera d'afavorir el consum i la confiança dels ciutadans!
La dreta no es cansa de repetir que no s'han d'apujar els imposts als més rics perquè puguin crear llocs de treball, però ja en són un grapat els qui demanen contribuir més en benefici de tothom. El darrer ha estat el multimilionari nord-americà Nick Hanauer, fundador d'una empresa de publicitat per Internet que va ser comprada per Microsoft per 4.800 milions d'euros. Aquest senyor ha demanat imposts més alts per als rics per crear més ocupació en millorar els ingressos de més persones. Ha dit que els ingressos de la gent com ell són centenars o milers de vegades més alts que els de la mitjana, però que no gasten com centenars o milers de vegades més. Em sembla un raonament ben lògic.
Tanmateix aquest ciutadà mitjà que no se n'entén d'economia es limita a queixar-se de l'empitjorament de la seva situació i, habitualment, culpar-ne el govern de torn, per la qual cosa aprofita les eleccions per votar l'oposició, sense tenir gaire en compte la viabilitat de les seves propostes ni com l'acabaran afectant. És el que ha passat a Espanya amb Rajoy i va passant als distints països europeus a mesura que es produeixen les escomeses electorals.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per TONI MONSERRAT Y PILAR OTERO, fa mes de 9 anys

Adeu T.V.de Mallorca, Pobre Toniet meu,está cenando y le cae una lagrimita por el rabillo del ojo.(lo siento, no puedo escribir en catalan, cuando era pequeña se ve que importaba más el latín o el griego que nuestra lengua) Mi toniet se despide de la M-T.V. de mallorca,recuerda sus infancia en que en su colegio en Felanitx con el régimen dictatorial le obligaban(nos) con solo 3 ó 4 añitos a pedir a la "sor" de turnon¿puedo ir al baño? si no lo decía bien¡ al paredón! o hacerselo encima.Da miedo que sabiendo que es una venganza o una caza de brujas y un odio a la verdad y claridad en las noticias dadas en esa cadena, aun se salgan con la suya.Noticias que no se atreven a dar otras cadenas, programas que amenizan las veladas y los ratos libres de los isleños, con nuestra Mallorca desconocida, costumbres y tradiciones.Informando sin coacciones ni tapujos, dando la cara y en ocasiones jugandosela, con alguna "celebridad" que acabó entre rejas. Nos gustaría creer que el cierre es debido solo a cuestiones económicas, pero sabemos que no es así.Solo nos queda como vehículo informativo-televisivo regional, la IB3, pero es meu toniet en vez de alegrarse, se deprime más y me dice, lo primero que hace un gobierno que no quiere que se sepa la verdad es secuestrar y privatizar los medios de comunicación. Supervisando, coartando y controlando cualquier noticia o información con la que se sientan amenazados o descubiertos en chanchullos y desmanes...pobrets.

Valoració:-1menosmas
Per tià, fa mes de 9 anys

Aixo o fan els rics a paisos seriosos no aqui on la administració i els politics o malgastaran

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris