algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Ara sí

Aquest és el lema que ha triat l'Obra Cultural Balear per convidar la gent que encara no n'és sòcia a associar-s'hi. Ara sí és la crida a reforçar l'entitat degana de la cultura a Mallorca i un repte concret ben ambiciós: sumar 1.000 socis més abans del 31 de desembre de 2011.

Ara sí és una apel·lació directa a una sèrie de persones properes a l'OCB, però que mai no han trobat el moment d'associar-s'hi. I entre aquestes persones n'hi ha moltes que hi han col·laborat d'una manera ben directa, a través de la seva implicació, des del voluntariat, en moltes de les activitats i mobilitzacions que ha impulsat l'OCB.

Avui, l'OCB és la xarxa cívica més potent de les Balears. És un generador permanent d'activitats culturals. Treballa en la promoció de l'ús social de la llengua catalana, en la defensa dels drets lingüístics dels catalanoparlants, en la integració dels nouvinguts, en la promoció de la idea de ple autogovern per a les Balears i exerceix el paper, sempre incòmode, de consciència col·lectiva.

Durant els gairebé cinquanta anys d'existència de l'entitat, aquesta ha posat al servei de la societat mallorquina i de la cohesió social tota aquesta força i així ho ha demostrat amb la campanya que acaba de cloure, que amb el lema "Mallorca, m'agrada!" (www.mallorcamagrada.cat) ha mobilitzat més de 100.000 persones en la que, sens dubte, ha estat la campanya popular més potent, massiva i impactant que s'ha fet mai a les Balears.

Segurament per tot això, i per aquest paper de consciència col·lectiva, l'OCB és avui en el punt de mira de les institucions controlades pel PP, que intenten ofegar-la mediàticament i econòmicament.

L'OCB, però, ha superat situacions molt més dures i encara que, talment com a l'època del seu naixement, haurà d'afrontar l'any del seu cinquantenari amb la intel·ligència i l'astúcia dels qui la fundaren i la feren créixer, sabem que, també d'aquesta etapa, en sortirà reforçada.

És important, idò, fer aquest petit gest individual d'associar-se a l'OCB. La suma d'aquests petits gests individuals serà la que convertirà en inútils els intents d'ofegar aquesta consciència col·lectiva i a més a més la reforçaran i la faran créixer.

"Sols els pobles que tenen viva i desperta la consciència i senten el vibrar de l'ànima pròpia i estan gelosos de tot allò que defineix i afirma la seva personalitat i no volen destenyir-la, ni esborrar-la, ni deformar-la, sols aquests van endavant i creixen" proclamava ara fa 110 anys, en una conferència a Manacor, Joan Alcover.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tronxo, fa mes de 9 anys

Si acaba sa mamelle de sa llet , aurem de beure aigo, o patir set, o sino beuremos es Coll com ses sebas, com diven en es meu poblé

Valoració:-27menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

¿esto es un artículo de opinión o una publicidad?

Valoració:-3menosmas
Per Mateu, fa mes de 9 anys

Em faré soci de l'OCB el dia que se'n donin de baixa els "batasunos"...

Valoració:-33menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 9 anys

No es pot afirmar que en aquesta etapa, tan grisa-negra, s'OCB quedarà reforçada, està per veure

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris