algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

En passa qualcuna...

Per poc que badis els ulls, a la premsa diària te'n pots trobar qualcuna de les que et fan parar, fer una mica de marxa enrere i tornar-la a llegir. I efectivament t'assabentes ben a les clares que és cert allò que el teu capet ha assimilat del que deien les lletres impreses que fa un instant t'has passat pels ulls. Per exemple. Ara que es comença a parlar de pagament en part, el "copago" que en diuen ells, els ultraneocons victoriosos en mil batalles, i que jo anomèn: apoquinar per partida doble, de les factures que produiran els metges i els especialistes de l'encara avui mateix anomenada seguretat social, convendria que no en féssim molt de renou, no fos cosa s'hi posàs més mal. Com a la Xina d'ara mateix, posem per cas. Arromanguin-se i llegeixin.

"Agències. Pequín. 08/08/2011. Un metge de la ciutat de la Xina central Wuhan decidí retirar els punts a un home que acabava de ser operat a una mà, després que l'intervingut reconegués que no podia pagar l'operació quirúrgica, relata avui el diari Global Times. Inicialment, el metge havia cosit la ferida que el pacient, un immigrant del camp de 20 anys anomenat Xiao Zeng, s'havia fet en el dit polze fregant plats quan treballava en un restaurant. L'operació havia durant 50 minuts i després els metges presentaren a l'intervingut una factura per valor de 1,830 iuans (uns 284 dòlars, aclareixen). Xiao Zeng no tenia doblers, i el seu company que l'havia portat a urgències, de llinatge Wu, solament duia damunt 1.000 iuans (uns 155 dòlars, tornen a aclarir), per la qual cosa el doctor no s'ho pensà dues vegades i li va desfer la sutura".

El que senten. Fins aquí podíem arribar, home, degué pensar el tan acurat professional de la medicina, codi deontològic a porgar fum, a fer moltes grosses de senyores de moral distreta, home, on ens enfilarem amb aquesta marxa si aquest bony infla, punyeta! Continuen explicant que, normalment a la Xina les atencions sanitàries es paguen per endavant, encara que, en casos d'emergència el compte pot fer-se efectiu després. Però en aquest cas, com que no pogué ser abonat en la seva totalitat el deute, i el facultatiu devia tenir l'úlcera estomacal una mica remoguda, o anava restret en excés, pobre homenet, tant d'arròs tant d'arròs, apa, fora els punts i vés a veure una cosidora que t'ho repunti amb la Singer, fotre, que els dónes un dit i es prenen el braç fins a l'espatlló.

Així mateix aclareixen que, malgrat que la sanitat no és gratuïta en el país, el cas de Xiau Seng ha cridat l'atenció als mitjans xinesos i ha causat polèmica en el centre sanitari on ha ocorregut, en el qual el metge, de llinatge He ventilen, ha estat suspès temporalment en la seva feina. Idò així, deu dir ell, un home que mira pels interessos de la casa i encara li vénen amb aquestes. Món de misèria.

Cap al final de l'aborronadora nova, "Agències" aclareixen que: "Amb l'arribada de la reforma i l'obertura de Deng Xiaoping devers els anys 80, el sistema sanitari xinès deixà de ser universal i gratuït i començà a ser de pagament. Així i tot, alguns col·lectius, com són ara els funcionaris, encara ara tenen algun tipus d'assegurança mèdica...".

No és d'estranyar que davant aquests posats, i qui és capaç de fer un paner ho és també de fer un cove, aquest personal es cansi d'extraviar les manades pel rostoll, de perdre la llet pasturant i véngui cap aquí. Malgrat que hagi de fer cent hores de feina a la setmana, vaja.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris