lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Conclusions de Màlaga

El congrés conservador de Màlaga ens remet, per una concomitància d'idees, a Fórmula V i a un dels seus èxits més coneguts. Em refereixo a En la fiesta de Blas, dels anys setanta. Forges va apropiar-se de la tornada i va introduir-la, sense afegir-hi cap altre comentari, a una vinyeta que feia referència a l'ultra Blas Piñar. Era la següent: "En la fiesta de Blas, en la fiesta de Blas/ todo el mundo salía con unas cuantas copas de más". No cal dir que el lector d'aleshores va entendre a la primera que sota la influència de Don Blas els fatxes s'enardien tant, els uns als altres, i deien tantes insensateses, que semblaven embriacs. Els pepés també acabaren el congrés amb una explosió d'alegria exagerada: tan exagerada, que donava peu a sospitar que se'ls havia anat la mà de les rondes. "'A por ellos, oé! 'A por ellos, oé!", exclamaven els compromissaris, atorgant al 20-N aires de creuada. Ho tenen clar. Els conservadors, s'entén.

Un 20-N perderen les columnes de la pàtria (José Antonio, Don Fransisco) i un 20-N posaran els fonaments de la Nova Espanya. És cert que el congrés, entre oés-oés i aquesta ronda és meva i aquesta altra teva, va acabar sense que els experts haguessin consensuat un programa econòmic per conhortar l'electorat, però els Reis Catòlics entraren a Granada i cisellaren el perfil definitiu d'Espanya sense plantejar-se qüestions d'intendència. Programa econòmic? A curt termini no en tenien d'altre que no fos recollir la fruita de l'horta i plegar. Tanmateix, feren una Espanya tan sòlida que trigaria segles a clivellar-se, i encara aguantaria si no hagués estat per Prat de la Riba, que va començar a remenar les cireres amb la Mancomunitat.

En qualsevol cas, els Reis Catòlics no tenien una Frau Merkel que de jorn els corregís els comptes del dia anterior. Mariano Rajoy, sí. No la té, però la tindrà tan aviat com governi. Així que hauria estat d'allò més natural que hagués fet acte de presència a la cimera de Màlaga amb quatre arguments raonats entorn de com pensa superar la crisi. Però no ho va considerar oportú. En fi...! Recapitulem: el Congrés del Partit Popular ha deixat dues notícies. Que a un mes de les eleccions, de programa econòmic ni flowers; i que si a partir del 20-N governen, prescindiran del Ministeri de Cultura (eslògan electoral: oé, oé, oé/ la cultura al femer!). Ho considerem un escàndol? Ni pensar-hi! Potser, fins i tot, que amb aquesta decisió l'encertin de ple. La cultura és cugula. I la cugula creix sense adob. Des de Mallorca podem garantir-ho. Chicho Lorenzo s'ha fet filòleg i el seu fill, Jorge, filòsof, empernant quatre motos i sense necessitat d'obrir un llibre. Que aquí rau el mèrit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A fer punyetes, Espanya!, fa mes de 9 anys

S'hauria de suprimir l'Estat, els Governs, els Consells i els Parlaments. Basta que quedin els Municipis. No tenim necessitat de res més.

Valoració:2menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 9 anys

Si suprimeix el ministeri de Cultura farà molt bé ja que la competència ja no és estatal. I també hauria de suprimir el de Sanitat, el d'Habitatge i tots els altres que ja no tenen competències per gestionar.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris