lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

De gran idees i grans missatges

Ni la suposada baixada de temperatures del mes d'octubre no m'ha deixat tan freda com les "grans" actuacions que ha posat en marxa l'insigne batle de Ciutat. Eliminar el carril bici de les Avingudes a preu de canari jove, reobrir el trànsit a Blanquerna, cobrar el sou tard en solidaritat amb els empleats de l'EMT... Si hagués de triar, d'entre totes les iniciatives, la més absurda i ridícula, segurament escolliria les noves mesures que estan elaborant per controlar els funcionaris: targetes identificatives i controls sorpresa per les taules. D'aquesta manera el batle pretén tenir asseguts els seus treballadors públics i, ja que hi som, desprestigiar-los una mica més. Així, altra vegada s'aposta per la quantitat i s'obvia la qualitat i, en aquest cas, l'eficiència. Quantes hores reals treballa i quina feina treu un funcionari de l'Ajuntament? Se suposa que aquesta hauria d'haver estat la primera pregunta del nostre misser i palmesà "de pura cepa".

Que a la pública no es treballa com a la privada no és cap novetat, però posats a ser sincers i a intentar solucionar les coses, per què no s'aborda la rel del problema? Qualcú ha vist mai que en una empresa privada els treballadors pul·lulin i no facin la seva feina? No, perquè els propietaris de l'empresa i l'equip directiu són els primers que arriben i els darrers que se'n van. A la privada, estar qualificat per dirigir un equip i responsabilitzar-se de la feina que se'n treu és el que fa sumar zeros a la nòmina, mentre que a la pública els càrrecs i els zeros vénen de la mà d'una carnet polític. De manera que, per molt fermats que vulguin tenir els funcionaris, la cosa només s'arregla fent feina i exigint-la amb responsabilitat d'acord amb la llei. Si els alts càrrecs fossin els primers a arribar a les vuit del matí, no farien falta ni rellotges de control horari ni càstigs medievals; vaja, que és qüestió de donar exemple.

Mentrestant, a la Península les desqualificacions es fan entre comunitats autònomes. I és que aquesta setmana també hem comprovat que la mala bava no és exclusiva dels nacionalistes espanyolistes. No, els senyors catalans de dretes també en tenen i en saben, sobretot davant unes eleccions. El 20 de novembre és al cap de cantó i el conservador i catòlic Duran i Lleida ha atacat els pagesos andalusos i extremenys sense contemplacions. Cobren subsidi i són tot el dia al bar, un missatge demolidor que sintetitza a la perfecció el menyspreu dels feiners i austers catalans davant les aviciades comunitats autònomes del sud de l'Estat. El discurs, sens dubte, és xenòfob, però com que hi ha una crisi econòmica brutal i els convergents tenen Catalunya en peu de guerra per les retallades, era el moment de recórrer als tòpics i de cercar un cap de turc foraster. És com quan els dirigents del nord d'Europa es planten a la Unió Europea i "es neguen a continuar pagant les festes dels del Sud". Es tracta d'una cortina de fum més per tapar el dispendi generalitzat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Conscient, fa mes de 9 anys

Aquí no hi ha xenofòbia que valgui.
N'hi ha que confonen la xenofòbia amb declaracions que desemmascaren la ganduleria i la injustícia.
Basta ja de mantenir (Illes Balears i Catalunya) comunitats gandules (no cal posar-hi noms...)

Valoració:11menosmas
Per Rodriguez i Barra, fa mes de 9 anys

Deis: "els dirigents del nord d'Europa es planten a la Unió Europea i es neguen a continuar pagant les festes dels del Sud".
Axó és perquè poden. Els dirigents del nordest peninsular no tenen opció a negar-se a continuar pagant les festes dels del Sud. Així, a pagar i a callar, i vius!

Atentament, Rodriguez i Barra

Valoració:14menosmas
Per Guillem, fa mes de 9 anys

Sí, tot el xenòfob que vulguis, però en Duran i Lleida té més raó que un sant. ¿Per què Balears, que ara és una de les tres o quatre províncies amb menys creixement d'Espanya, ha de continuar pagant el 14% del PIB igual que quan estava entre les tres o quatre primeres? Per què Andalusia ha de rebre ajudes eternament i nosaltres no? I no em parlis de xenofòbia o demagògia.

Valoració:13menosmas
Per Candela, fa mes de 9 anys

I mentrestant, el PER continua mantenint vagos, el carnet del partit continua donant una bona col·locació (feina és una altra dimensió), els càrrecs creats per col·locar els amics es mantenen, i mentre molts del sud ballen els del nord treballen, etc. I és ben cert que no es pot generalitzar, però el que acab de dir, passa. El quid de la qüestió és per què ningú no intenta resoldre el problema, que sabem que no és general, però passa.
Potser no el volen resoldre per tenir "arguments" quan toca fer campanya. Misèria.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris