algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

IB3: pitjor impossible

L'actitud del Govern cap a IB3 és inexplicable. O sí que es pot explicar, que és pitjor, molt pitjor. El darrer despropòsit és dels que marquen època. Es filtraren els noms dels professionals que ocuparien alts càrrecs de l'organigrama d'IB3, es varen publicar i, al cap d'uns dies, qualcú s'adonà de la ficada de pota. Segons la llei, són càrrecs que s'han de treure a concurs, per ser ocupats. Divendres, el conseller Antoni Gómez deia que no havia estat el Govern qui havia filtrat els noms, obrint el paraigua abans que plogui. O sigui, que tots els mitjans de comunicació varen tenir una il·luminació divina el mateix dia i publicaren tots els mateixos noms. Deu ser això.
El que ha fet el Govern és posar els professionals referits en una posició com a mínim incòmoda. Però és que, a més, quan, amb tota lògica, mig centenar de professionals de Ràdio i Televisió de Mallorca -a més d'altres de la mateixa IB3- anunciaren que s'hi presentarien, al concurs, aleshores el problema per al Govern es complica. Si el concurs confirma els noms avançats, és bona d'imaginar la resposta dels perdedors i de l'oposició política. Si els rectifica, el Govern haurà comès qualque més que una grolleria imperdonable amb els professionals els noms dels quals havia fet públics, per molt que ara ho negui.

Aquesta història és trista, però és que no és la primera vegada que el Govern actua amb IB3 d'una manera aparentment incomprensible. Quan es tractava d'intentar consensuar el nom del director general ja va passar quelcom de semblant: noms dels suposats aspirants fets públics -quan per una qüestió de mínima elegància mai no s'hi han de fer, en aquests casos-, un dels quals era suposadament el pactat i que al final va declinar...

També en la negociació amb el PSM -pel director general- el Govern ha actuat estranyament: la portaveu parlamentària negocia assegurant que no hi haurà castellà, mentre que el president, el conseller de Presidència i el portaveu asseguren el contrari... I si només fos tot això: tot d'una de prendre possessió, el Govern en podria haver imposat el director general, estalviant-se bona part dels maldecaps posteriors, però sorprenentment no ho va fer.

Tot plegat mostra una actitud estranya del Govern cap a IB3. Com si no hi tengués gens d'interès. D'aquí que tot el que hi estigui fent sigui un despropòsit. Un, no: un no acabar, de despropòsits. És pertinent dir que és incomprensible el que està fent, perquè un Govern que ja ha d'estar funcionant a ple rendiment -després de més tres mesos d'haver pres possessió- no pot ficar la pota d'aquesta manera en res, però encara manco en la ràdio i televisió públiques que, se suposa, han de ser tractades amb gran interès.

Es podria pensar, potser, que Bauzá ha entès que IB3 no té gens de valor polític -d'ençà que existeix, els partits del Govern que, segons tota oposició, la controlen perden el poder en la primera oportunitat- i, per tant, en passa molt. Segurament per aquí hi ha una part de l'explicació de l'actitud del Govern. Però no crec que només en sigui aquesta, l'explicació. Fa la sensació que el de- sinterès governamental podria amagar, com en bona part de les regions -o a totes- on governa el PP, un alt interès a aprimar-ne l'estructura, sanejar-ne els comptes i -desinteressat de tota la resta i, especialment, dels professionals que hi fan feina- anar així preparant-la per a una futura privatització.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un d'imparcial, fa mes de 9 anys

@Un de ben parcial, si na Munar hi fos, Ona i TVM continuarien, però haver-la criminalitzat du conseqüències com aquesta. Fer el joc als partits espanyos, es diguin pp o psoE és així de fotut.

Valoració:7menosmas
Per Un de ben parcial, fa mes de 9 anys

Encara no t'has adonat sr. "Imparcial" que a internet ja no hi haurà Radio Televisió de Mallorca, les emissions Ona i [M]?; i que a internet quan TV3 i altres canals de la CCRTV emeten determinats programes no es poden veure i la pantalla queda negra amb un avís que diu que no tenim dret a veure el que des dels televisors del Principat si que es pot veure veuen?

Valoració:3menosmas
Per sam, fa mes de 9 anys

Imparcial, que alló important són els continguts, no els contingents.

Valoració:-5menosmas
Per Un d'imparcial, fa mes de 9 anys

@Juli Verd, fillet, que hi ha internet... No es poden carregar internet. Per bàrbars que siguin.

Valoració:13menosmas
Per Juli Verd, fa mes de 9 anys

Avui l'informatiu de IB3 del migdia a obert amb una notícia que tots esperàvem des de fa temps: una dona ha parit dins un taxi.

No vos he de dir que he dinar molt content i tranquil en saber que tot havia anat com una seda. No he cabut dins mi del goig de saber que el doblers que no miren prim a l'hora de retallar es dediquen a informar els ciutadans de notícies tan rellevants.

Que la tanquin a la IB3 aquesta (un altre caprici d'en Mates. No li bastava amb les graneretes), que dediquin les peles als que la setmana passada es manifestaren davant el parlament, o a la educació pública, la sanitat o a mil coses menys insultants.

Ja mirarem la TV3 ( o el que en queda...si ens deixen)

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris