muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Els que havien d'injectar confiança en el futur

El govern regional es pogué formar després d'una campanya de quatre anys en què bàsicament prometia injectar il·lusió i optimisme a les venes de la nostra societat; i crear les condicions objectives perquè creixés l'ocupació. No quedava clar si aquest objectiu s'aconseguiria amb l'estímul del govern als emprenedors o amb el dels emprenedors al govern. Ara per ara, aquest segon supòsit malda per fer-se un lloc al mostrador de l'actualitat, sense gaire èxit, tot s'ha de dir, perquè és mal de fer generar fe en el futur quan els missatges diaris transfereixen a la ciutadania tot el contrari de l'optimisme i la il·lusió promesos.

Passats els cent-i-pico primers dies de legislatura, és observable en la nostra ciutadania l'enfonsament en el fatalisme. És clar que, d'aquesta ciutadania, s'ha de fer excepció dels hooligans del partit -una minoria de militants-, que pretenen mantenir l'entusiasme intacte i la moral de victòria a una alçada fora de tota versemblança. Però allò que en deim el comú de la gent passeja l'esperança amb les ombres ben mortes. El govern regional ha fracassat en la tasca d'implantar bones expectatives. Potser creien -el govern regional i els de les principals institucions- que l'anunci de reduccions i de retallades més o menys salvatges seria saludat amb daurada joia. Quasi totes les accions anunciades per aquests governs impliquen directament o indirectament petits o grans increments de l'atur. S'expulsen treballadors que, un cop despatxats, tendran dificultats sovint insalvables per reingressar al món laboral. Avui són quinze, demà 800. La part positiva d'aquestes decisions no la tocarà la ciutadania fins no sabem quan, ni tan sols si arribarà a ser, realment, part positiva: és molt difícil que un país sense esperança s'aixequi. I tot el que, procedent del govern, amara la societat, és desesperança i por cap al futur. No passeu per malla que el motor de l'economia illenca, tot funcionant de meravella, no sembla capacitat per moure'ns de cap a la superació de la crisi general.

D'altra banda, com podem tenir fe en aquestes mesures que creen atur, si ja n'hem vist els resultats en l'àmbit de tot l'Estat? Fins i tot el senyor Rubalcaba insinuava la possibilitat d'error del seu propi govern per excés de zel en la submissió als mercats -ell emprava una altra fórmula. És obvi que una societat privada d'aire no pot sortir endavant.

Hi ha encara un altre factor per a la desconfiança: realment creim que aquest govern és format tot ell per persones capacitades per pilotar la sortida de la crisi? Si voleu obtenir una resposta fiable, sotmeteu cada governant de les nostres principals institucions a la consideració dels especialistes en el ram en què se suposa que aquests governants excel·leixen. I a veure quins judicis n'obteniu. Servidor he fet aquesta prova, i he arribat a la conclusió que es mereixen estar al seu lloc tant com servidor al meu.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 9 anys

¿Què haguès passat si l'autobús què cremà díes passats a sa benzinere il·legal de sa carretera d'Ariany haguès anat plè d'escolars,passatgers de línea,veïnats de Sineu o pobles des voltants o jubilats??.A hores d'ara tendríem 100 cadàvers carbonitzats per culpa de tots es inútils i imcompetents què autoritzaren una benzinere què és una il·legalitat i què no acomplèix ses condicions mínimes de seguretat.¿És què és necessari què morin persones o cremin 80 tones de combustible a l'atmósfera amb el conseqüent perjudici migambiental perquè es tanqui de manera definitiva i per sempre aital il·legalitat?.Lo què ha passat tornarà a passar.¿Qui són tots es irresponsables d'Indústria què han autoritzat aqueste benzinere il·legal de corrupció en contra de l'interès general i del migambient?.¿Per què la "Justicia" no obliga al tancament definitiu d'aquesta immundícia?.¿Per què el partits de l'oposició de Sineu no fan del tancament d'aquesta benzinere il·legal el seu cavall de batalla?.¿Hi ha què esperar a què es contaminin els aqüífers??.

Valoració:1menosmas
Per Llorencet, fa mes de 9 anys

@Guillem, el president Mas, a Catalunya, ha fet avui una passa en aquest sentit. Petita, però una passa.

Valoració:10menosmas
Per toni, fa mes de 9 anys

I si tot això fos una estratègia acordada pel pp (central) la gran patronal, capitalistes i altrtes herbes, per quan guanyi en Rajoy (vagi quin altre!) per justificar tot el que faran i ara no gosen a dir?, perquè es pot estar d'acord en que cal racionaltzar els desastres que va fer en Matas i aquests pardals del pacte no gosaren a fer (ni saberen explicar el que feren be) però els mallorquins estam avesats a fer feina, sense armar tant de rebombori i escampar el desànim, i aquest gover l'únic que fa és escainar, i feina sembla que poca.

Valoració:11menosmas
Per Guillem, fa mes de 9 anys

Cap dels nostres grans estadistes ha apuntat en cap moment com a mesura d'austeritat la possibilitat de reduir de manera clara i efectiva el nombre de càrrecs polítics, el nombre de polítics, les despeses dels polítics o els sous dels polítics. Si pensam que, per exemple, tots els regidors amb dedicació exclusiva cobren un mínim de 2.500 euros mensuals, ja us podeu fer càrrec com de molt es notaria en tota Espanya un control només d'aquest sector, com tots sabem ultrasobredimensionat. Francament, un està fins als dellons de que sempre rebin els mateixos.

Valoració:27menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

el pitjor es que tota aquesta gent que s'engegarà se n'anirà a l'atur, més indemnitzacions per acomiadament se les tendrà que pagar durant dos anys o tres. aquest cop fora fer feina.
Sempre se sent dir, jo als aturats els faria fer boscos nets, per ex, idò als que n'hi fan els foten al carrer i els pagaran fora fer res

Valoració:9menosmas
Per garriguer, fa mes de 9 anys

Lògicament, voila dir lloc i no bloc..
Aquests telèfons d'avui escriuen el que volen si no vas viu.

Valoració:6menosmas
Per garriguer, fa mes de 9 anys

"Ells mereixen estar al seu bloc, tant com servidor al SEU ", supòs que vols dir..
Tu mereixes el teu lloc i més.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris