muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

De subhastes, noquejats i societat civil

Ara, ja no ens queda cap dubte ni un que les retallades no tenen cap altre objectiu que convertir allò que abans eren serveis per a tothom en negocis per a uns pocs. Ja ens han informat que fan comptes carregar-se una entitat sense ànim de lucre, el Grec, que fa un quart de segle que atén les necessitats dels infants de les famílies més desfavorides de Palma. Ja ens han dit que planegen deixar sense feina els professors interins de l'ensenyament públic mentre que els centres de la segregació es regaran amb doblers públics. Ens ha quedat ben clar que d'aquesta escapçada en sortirem amb uns docents precaritzats i fent miracles per mirar de treure endavant uns objectius educatius impossibles per la manca de suport, de recursos, i de confiança, que pateixen. Ja sabem que, aleshores, encara cridaran més fort contra l'escola pública els mateixos que la condueixen al fracàs. Tenim pocs dubtes que seran els mateixos que aviat alçaran la veu contra les llargues llistes d'espera a la salut pública.

No se'ns farà estrany que defugin fer esment de les causes que han generat aquest desgavell a la vegada que no deixin al sarró cap lloança per les àmplies habitacions de la privada o les magnífiques vistes que s'hi contemplen.
El cert és que començam a entendre plenament per què n'hi havia que ens volien confondre parlant-nos de reduir privilegis quan es tractava d'eliminar drets; que s'aferraven a destacar les importants inversions en totxo i asfalt, mentre pregonaven tisorades a la despesa educativa i sanitària. Ara, tots ja sabem que aquells que s'omplien la boca demanant una reorganització del sector públic en realitat no volien dir altra cosa que desmantellar l'estat del benestar. A galtades, ens han fet saber que, per molt que els hàgim triat per gestionar la cosa pública millor que els seus antecessors, no tenen cap altra intenció que desballestar el patrimoni de tots i malvendre'l a bocins en subhasta. Ells sí que han entès a la perfecció allò de pensa globalment i actua localment.

Si a tot plegat hi afegim la planificada operació de neteja -que alci el braç qui pensi que ens excedim si gosam qualificar-la d'ètnica- en l'àmbit cultural i lingüístic, el panorama llança per terra la moral del més inconscient dels optimistes. Certament, en pocs mesos, el retrocés en tots els àmbits ha estat esfereïdor. Ara bé, allò que accentua encara més la situació és la manca d'alternatives des de l'oposició. Encara noquejats per la desfeta electoral del passat mes de maig, els partits s'han mostrat fins al moment incapaços de plantar cara, de cavar la trinxera necessària per fer front a la guerra llampec que en cent dies ha travessat totes les línies maginot conegudes.

Certament, l'estat de desorientació absoluta en què es troben tots els partits de l'oposició deixa en una situació immillorable els ultres de la tisorada per fer realitat el seu programa de laminació a fons de l'estat del benestar a casa nostra. Sense cap projecte partidista amb prou capacitat de lideratge a les urnes, a les institucions i a l'esfera mediàtica per fer front al desmantellament progressiu que desitgen els fans autòctons del Tea Party, la responsabilitat d'organitzar aquesta alternativa a l'escapçada ha retornat a les mans d'una societat civil que havia romàs endormiscada els darrers quatre anys o, en els pitjors dels casos, s'havia mostrat descaradament connivent amb els despropòsits del darrer govern que ens han portat on som. Si, almenys, les alarmes que sonen servissin per despertar-la.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Remi, fa mes de 9 anys

Votar psoE o similars tampoc no és solució.

Les Illes Balears necessiten una força de centre centrada aquí, que vetli pels nostres interessos per davant qualsevol altra cosa i amb seny.

Votar psoE per evitar tenir pp és un error com també ho ha estat votar pp per evitar tenir un govern sociata.

Valoració:1menosmas
Per Agnès, fa mes de 9 anys

Solució: no votar aquest PP brutalment reaccionari i pro-capitalisme salvatge.

Valoració:0menosmas
Per Víctor, fa mes de 9 anys

Feta la descripció del greu problema, qui ens podria indicar una solució?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris