muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

La fermesa d'Artur Mas

La Generalitat mai no debilitarà la llengua i la cultura pròpies en una crisi. Per superar-la, farà el contrari

El president de la Generalitat s'està guanyant adversaris a Madrid a mesura que s'acosten les eleccions. Afronta el deute català de manera diferent a la d'altres comunitats. Fa retallades en Sanitat, per exemple, però no retrocedeix ni un centímetre en la defensa de la llengua i la cultura del seu país i manté, tot i les crítiques que li plouen des del Manzanares, les oficines de la Generalitat arreu del món.

Mas sap que Catalunya ha travessat nombroses crisis al llarg de la seva intensa història i que les ha superades totes gràcies a l'esforç del poble mentre havia de contribuir a la millora dels comptes de Madrid. Ara, segueix el mateix camí: mai no debilitarà la seva pròpia societat per imposicions foranes. Catalunya farà sacrificis des de l'enfortiment de la seva personalitat d'acer, el gran actiu d'on sorgeix l'empenta per tirar endavant. Mas ha arribat a dir que el castellà que parlen els infants andalusos sovint no s'entén. Ha demanat disculpes, però ha llançat el missatge: un idioma propi ben après és el motor més potent d'un poble.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Remei, fa mes de 9 anys

Deixarem de ser desgraciats el dia que deixem de creure que la dreta o l'esquerra espanyoles miren pels interessos de les Illes Balears i el dia que sapiguem tenir aquí una força política ben centrada, centrada aquí. I la casa no es comença mai per la teulada.

Valoració:13menosmas
Per buit als provocadors!, fa mes de 9 anys

@xisco:

No ens deixarem trepitjar tan fàcilment, heu fet llarg i ja n'estam farts de txitxos i renegats. Les vostres "democracia" i "libertad" puden com a carn de vas.

Valoració:17menosmas
Per Desgràcia, fa mes de 9 anys

Quan tendrem aquí un President del Govern que defensi la nostra llengua per damunt de la forastera? Ni Cañellas, ni Soler, ni Matas, ni Antic ni molt menys Bauzá ho han fet mai. Quin poble més desgraciat que és el nostre!

Valoració:11menosmas
Per xisco, fa mes de 9 anys

A buit als provocadors!, : No saps ho que és la llibertad d´expresió, tan en castellá com en catalá. Tú sique ests un demócrata.

Valoració:-30menosmas
Per buit als provocadors!, fa mes de 9 anys

@emigrante:

Què dius? Ja no ens imposaràs més que t'entenguem en espanyol en aquest fòrum: et contestarem i valorarem els teus comentaris, naturalment amb manetes vermelles, quan hi escriuràs en català.

Valoració:15menosmas
Per Cucala., fa mes de 9 anys

Els espanyols que prediquin amb l'exemple i comencin la retallada per devers el Instituto Cervantes o la RAE. O suprimimt professors de castellà que van a EEUU o a Suïsa a perdre el temps i la llavor. Ho sé per companys meus que hi anaren i tornarern de buit. No va servir per res. A la immenssa majoria ja no els interessa la lengua dels seus pares o padrins emigrants. Comprovat.

Valoració:27menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

Eso es un patriota ! Si hay que recortar que se recorte de la sanidad o de la educación. Pero nuestra lengua propia, adn catalán, milenaria, potente motor de un pueblo, perseguida por los españolistas, siempre en peligro y siempre subvencionada, ni tocarla.

Valoració:0menosmas
Per Paparra, fa mes de 9 anys

Aquest és un estadista de veritat que mira primer pel seu país, i no com els nostres!

Valoració:36menosmas
Per Xesca, fa mes de 9 anys

Sí, i conec un caramull de sociatEs que diuen que CiU és igual que el pp!!!

Que més voldríem que tenir un equivalent de CiU en lloc de pp al govern de les Illes Balears: no ens retallarien els drets lingüístics i treballarien per aconseguir el pacte fiscal, necessari com l'oxigen.

Valoració:53menosmas
Per Berenguer, fa mes de 9 anys

Mira tu, iben igual que aquí. Ai, no, que aquí no ha manera que els conservadors deixin de votar espanyolisme+aculturació...

Mem per quan importam idees i actituds d'aquesta gent. I ràpid, perquè el PP ha aposat la directa per fer-nos desaparèixer del mapa.

Valoració:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris