nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

No vagi per dit

Confien en Alfred Bosch
Esquerra Republicana es presentarà en solitari a les eleccions generals a les Balears, després que la coalició encapçalada pel PSM no hagi admès les seves sigles. No es fan gaires il·lusions d'obtenir representació parlamentària, però sí tenen molta confiança en el cap de llista d' ERC per Barcelona, l'escriptor mallorquí Alfred Bosch, que hi podria representar els interessos balears.

"Això serà bo per a tots"
Com se sap, el president Bauzá s'entrevistà dijous amb els responsables de la promotora que vol fer 584 habitatges protegits a Son Bordoi, a la zona del Molinar. Es comenta que va quedar impressionat amb el projecte, que també preveu una zona verda i equipaments per a la barriada. Va dir: "Això serà bo per a tots". Li va agradar que fossin preus assequibles en temps de crisi.

El problema és de carreteres
La solució per a Son Bordoi és que es faci un pont a la zona del polígon de Llevant que serveixi d'enllaç per a aquesta nova urbanització i també sigui útil per a la zona del palau de congressos. Aquest projecte està en mans del Consell. El Govern també està interessat que surti endavant. En conjunt, el projecte de Son Bordoi mourà 2.500 llocs de feina directes i 500 d'indirectes.

Delgado 'alliçona' Gijón
El conseller de Turisme, Carlos Delgado, parlarà clar amb el gerent de la Platja de Palma, Àlvaro Gijón. "Que prengui nota del que s'ha fet a Magaluf", va dir Delgado durant la visita al futur complex de Meliá Hotels. "La línia a seguir és la que iniciaren Delgado (en referència a ell mateix) i Martínez (l'actual director general de Turisme) a Magaluf", sentencià el conseller sobre la reconversió turística de les zones madures.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pau, fa mes de 9 anys

El "comunicat" de "Patrioters Associats" sembla talment un pamflet de "Esquerra RenCuniosa". La vostra manera de "fer amics" és exemplar, i desprès voleu que us donin suport i confiança. I així eleccions rera eleccions, una vegada, i una altre, i una altre, i una altre, i una altre...
Podríeu dirigir la vostra ràbia contra el vertader enemic, de tant en tant. No vos n'adonau que seguiu fil per randa la estratègia del espanyols de dividir-nos?

Valoració:-16menosmas
Per fogater, fa mes de 9 anys

A patriotes associats: plas! plas! plas! rataplàs! plas! plas! (mamballetes, no clotellades). Se veu que t'has quedat a pler. Tant com jo quan aniré a votar el PSM ben content i, mira per on!, no me sentiré un mal patriota, més bé al contrari, per molt que prediqueu que som uns venuts i tot això. Per cert, i parlant de capelles i capelletes... els 5.000-7.000 votants d'ERC, què són?, capella o capelleta?

Valoració:-22menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 9 anys

Només hem votat Erc a unes eleccions europees en què es presentava com a cap de llista l'eivissenc Bernat Joan.

Consideram que la feina feta per Erc a Catalunya durant les dues legislatures anteriors ha estat molt dolenta i que la decisió de formar govern tripartit amb el psc-psoe fa vuit - nou anys va ser completament equivocada i ha duit moltes conseqüències negatives a Catalunya. Tot per impedir que un partit nacionalista (CiU) pogués accedir al governn com la majoria de votants havia decidit. Tanmateix la conseqüència positiva de tota aquesta història és que el votant català s'ha pogut témer de moltes coses que aquí no correspon ara analitzar.

PERÒ ara votarem Erc-illes a les eleccions espanyoles, ja que entre quedar a ca nostra o expressar una voluntat nacionalista en pro de les Illes Balears d'alguna manera, triarem la segona opció.

La negativa del psm (i companyia), primer, a formar una coalició aglutinadora amb regionalistes, autonomistes, nacionalistes i independentistes i, segon, a pactar amb Erc (sense condicions) per al 20N és una decisió profundament destructiva, nociva i mancada de visió de país. El psm (i companyia) actua amb criteri partidista, vol monopolitzar forçadament el vot no espanyol i demostra reiteradament -any rere any- que és una capella de capelletes, cosa que no du aquestes illes cap a la llibertat, ni les fa progressar, ni aporta res constructiu a la nostra societat.

Per tot això i EXCEPCIONALMENT votarem Erc illes fins que puguem votar una opció més centrada, pragmàtica i amb possibilitats d'ampliar el suport entre la societat arrelada a les Illes Balears.

Gràcies per l'atenció. Esperem que venguin temps millors.

Valoració:30menosmas
Per Promotor Delego, fa mes de 9 anys

Ara resulta que les promocions d'habitatge públic són bones? Si ho han criticat fins ara, i tambe en nou conseller en Company. No deu ser que pel PP una promocio es bona segons qui sigui el promotor?

Valoració:2menosmas
Per ..., fa mes de 9 anys

SON BORDOLL. Com: Consell, Son Brull, Son Ventallol, trull, tell, all, ull, rostoll, etc.

Valoració:20menosmas
Per Pau, fa mes de 9 anys

La bona voluntat d'esquerra és mala de creure.
L'oferta dels vots incondicional els fa quedar bé sense cap risc per la seva integritat. Si és acceptada queden com a salvadors. I si és rebutjada queden com a víctimes.
Si l'oferta fos de bon de veres benintencionada, no s'haurien d'esperar retrets en ser rebutjada, ni la intenció de llevar els vots tan amablement oferits. Malgrat desprès és demostràs que eren els necessaris per assolir la primera representació veritablement illenca a l'estat espanyol.
El PSM te ben fresc a la memòria el vet en contra imposat pels caps d'esquerra illencs a les europees (els mateixos que ara fan ofertes). I no es va presentar perquè la revenja no feia cap be al país llevant vots a esquerra.
Ben al contrari actuen els cap d'esquerra, què segurament varen presentar l'oferiment amb la certesa què seria rebutjat, per una desconfiança lògica, desprès de tantes demostracions de què, per esquerra, les estratègies de partit son més importants que les estratègies de país.

Valoració:-15menosmas
Per fogater, fa mes de 9 anys

La veritat és que fa pena que un comentari absolutament gratuït i que a més diu mentides (mallorquí?) provoqui tots aquests comentaris, que demostren una cosa clara: hi ha molta mala maror. Per tant, estimat Berenguer, aquí tens la resposta del perquè els del PSM no volen els d'ERC i viceversa (i viceversa, alerta!). De totes maneres, tan tiquismiquis com ets me sorprèn que encara perdis el temps anant a votar.

Valoració:-20menosmas
Per Berenguer, fa mes de 9 anys

Cristina, EXACTAMENT la mateixa pregunta li pots fer al PSM.
Hi ha qualcú amb dos dits de front al PSM que pensi que treuran un representant QUAN HAN REBUTJAT L'OFERTA D'UN 5.000-7.000 VOTS??

Allò que no acaba d'entendre la directiva de campanya del PSM és que, exactament igual que dins el PSM, dins ERC hi ha un nucli dur de votants que seguiran votant ERC plogui, nevi i se xapi l'escorça terrestre. ERC sorgeix d'un grup de catalanistes descontents amb el PSM que prefereixen ser una minoria i defensar un ideal de política catalanista que no tornar al regionalisme del PSM.
Exactament però a l'inrevès passa amb el PSM: n'hi ha que no el votaran mai, encara que demà ens aconseguissin la independència.

Hi ha una emperò, a tot això: ERC SEMPRE treu representació al parlament. En canvi, el PSM ni tan sols amb coalicions més grans que la d'enguany ho aconsegueix. Quantes vegades ha pogut el PSM presentar preguntes o defesar les QUATRE illes (i no només Mallorca) al parlament? Si no té un missatger que li faci la feina, això no és possible. En canvi, sabem que ERC sempre hi és, un any amb 2, l'altre amb 8 (depèn molt del context).

Per què el Partit Socialista de Mallorca no vol anar amb Esquerra Republicana de Catalunya?
Per incompatibilitat ideològica? En ansolut.
Per picabaralles personals que -ambdós partits- pensen que interessen als votants? Idò en part sí. Hi he parlat, i ho he vist. I em pareix d'un infantilisme vergonyós que es faci això ALS DOS partits.


En una situació "normal", en la qual sé que UM-CxI o sucedani fotrà els vots dels mallorquins conservadors al PP, jo vot ERC. Per què? Perquè molts i molts d'anys (però que molts) que em definesc arreu com a català de Mallorca. Sense això em suposi cap problema. Perquè tenc clar el tema de la necessària independència. I perquè m'agraden els idearis d'esquerres que se suposa que pensen en els treballadors, etc.
PERÒ D'ENÇÀ EN PUIGCERCÓS, HI ESTIC MÉS QUE EMPRENYAT.
Sobretot amb el segon Tripartit. I els d'ERC-Illes s'han passat els darrers anys ensabonant aquell pixa que no sap ni com s'agafa una paleta catala, o si és per a eixaubar o per a col·locar bloquets.

A qui he votat al parlament Balear? Al PSM. No perquè em convencés -els que hi ha ara, de moment, no ho fan i pareix que això del catalanisme és útil quan els convé. Però el context (desaparició d'UM, aparició de la Lliga, divisió d'Izquierda Unida) va fer necessària aquesta opció per mirar de frenar -inútilment, pel que es veu- l'onada PPera.

A qui votaré al parlament dels espanyols? ERC, sense cap dubte. I no m'agrada com fan les coses ara.
Cap dels dos treurà diputats per les Illes. Però almanco votaré a gent que, com a mínim, té clares les quatre idees que he exposat abans,
I com jo, uns altres 5.000 votants.

Per tant, qui creu realment que el PSM es podia permetre el luxe de rebutjar aquests vots?

Valoració:30menosmas
Per Fora son, fa mes de 9 anys

I el PSM, en cas que tregui representació, farà com el que ha fet fins ara? Aferrar-se a la cadira i no fer oposició? Perquè què varen controlar la corrupció quan eren al Govern? Vaja quin partit més inútil. Podem ben bé estalvir-nos-el.

Valoració:-3menosmas
Per Idò, fa mes de 9 anys

El que es deixen perdre els del PSM! Aquest partit no té ningú fora de les illes, és ver?

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris