nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Per les seves obres els coneixereu

Despús-ahir digueren que els metges de l'Hospital de Bellvitge, de l'Hospitalet, s'oferiren per operar de franc i fora del seu horari de feina els malalts de càncer per mirar de fer minvar les llistes d'espera, que darrerament no s'aturen d'allargar-se per culpa de les escapçades que la Generalitat es veu obligada a fer. Dins aquest baf que alenam de deixadesa, de pregar cadascú per ell, de campi qui pugui, eixampla el cor veure qualque exemple com aquest, d'autèntics servidors públics que estimen la seva feina, més ben dit, la seva missió, i que s'impliquen amb els malalts que depenen d'ells.

Comença a ser ben hora de veure qualque polític que demostri amb fets, i no amb xerrameca, que estima la seva feina i que s'implica de bon de veres amb els ciutadans, tant els que l'han votat com els que no.

Hi ha una gentada que no sap quin camí ha de prendre davant els efectes devastadors d'aquesta crisi mundial, que no té aturall. Cada dia hi ha centenars de famílies ofegades per la hipoteca que perden el pis, que se'n van al carrer. Els bancs se'l fan seu al 50% del seu preu, perquè això ho marca la llei, i els engegats al carrer encara han de continuar pagant hipoteca. N'hi ha gaire, de polítics, que perdin gens la son, per això? Ara s'ha destapat que cinc directius de la CAM, abans que intervinguessin aquesta caixa, s'embutxacaren 15,5 milions en prejubilacions. Hi ha cap polític que tengui la valentia de dur aquest escàndol a plet?

En Bauzá, que tanta d'austeridad predica, només va fer entrar i tot d'una va apujar la paga d'un 8 a un 20% a cinc dels sis membres del seu govern. I parlam de pagues que ja anaven de 29.000 a 46.000 euros anuals abans de la puja! N'Esperanza Aguirre, després de fer el beneit i provar de passar amb cançons, aquesta setmana ha cantat i ha reconegut que s'embutxaca cada mes 5.825 euros nets, 9.060 de bruts. Cada mes!

Dia 3 de maig passat, n'Alfons López Tena va proposar que els diputats del Parlament de Catalunya, que cobren entre 37.000 i 40.000 euros, passassin a cobrar el 50%. Li feren el sord. El mateix diputat el passat 21 d'abril va demanar que els hipotecats que no poden pagar romanguin lliures del deute amb el banc afluixant-se del pis. Hi van votar en contra CiU, el PSOE i el PP.
Si són tan falaguers a l'hora d'escapçar serveis tan bàsics i tan essencials com són la Sanitat i l'Ensenyament, no trobau ben necessari que en surti qualcun que tengui el coratge de posar damunt la taula el tema de l'espoli fiscal? No associen els espanyols la crisi a les autonomies? D'acord que hi ha d'haver un límit d'endeutament de (totes) les administracions. Però no pot ser que els qui cobren en teoria per a defensar els nostres interessos no tenguin orgues d'exigir igualment un límit a la solidaridad fiscal forçosa, que no suposa a cap altre territori d'Europa unes pèrdues tan escandaloses com les que pateixen les Balears i el Principat.

Si se sabessin posar en el lloc dels ciutadans i s'hi implicassin de bon de veres, predicarien amb l'exemple. Per què no tenen la decència, des del regidor més rònec de l'Ajuntament més petit d'Europa fins als diputats, ministres, caps d'estat, presidents de república, reis de regnes, almanco fins que serà passada aquesta magror que hi ha, de predicar amb l'exemple i conformar-se amb la paga d'un picapedrer, que s'ha de guanyar les sopes enfilat a una banca caic no caic tot el dia? O amb el sou d'un miner, que es juga la pell cada dia per donar menjar a la seva família? Amb fets simbòlics com aquest (i no tan simbòlics, si poguéssim agafar la calculadora i fer números), a més de rearmar moralment la societat, afigurau-vos quantes de famílies que són a punt de patir fam -o que ja en pateixen- podrien ajudar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per estornell, fa mes de 9 anys

Estic d'acord amb el que dius. En general els nostres representants es preocupen més de salvar el sistema que no els ciutadans.

En relació a això que dius del sou dels polítics, en Martin MacGuiness del Sinn Féinel, polític de l'Ulster, va presentar la seva candidatura a la presidència Irlandesa i va prometre que en comptes dels 250.000€ anuals que cobra la presidenta actuals ell s'abaixaria el sou als 35.000 que és el sou mitjà d'un obrer industrial. Una bona proposta i un bon exemple pels "austers".

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris