nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

Més prevenció amb els incendis

Mallorca ha de guanyar la batalla als incendis forestals. Han d'augmentar els mitjans de vigilància i de control

L'incendi a la Costa d'en Blanes provocà el pànic entre els veïns i la lògica alarma a tota la zona, però sobretot dugué un altre cop la sensació d'inseguretat que provoca el fet que de vegades sigui molt complicat controlar el foc, tot i que es disposi de nombrosos mitjans d'extinció. Però allò evident és que de vegades quan es reacciona el mal causat ja és molt important. No es podria avançar més en matèria de prevenció? Seria possible cercar una fórmula per la qual en els mesos estiuencs hi hagués moltes més persones que es dedicassin a tasques de vigilància? De vegades, un avís donat amb precisió i solvència amb uns minuts d'anticipació pot evitar un desastre.

També existeixen indicis que alguns dels focs són provocats. Si fos així, la Guàrdia Civil ha de tenir al seu abast tots els mitjans per detenir el criminal i posar-lo en mans de la Justícia. Seria interessant que el Govern balear analitzàs a fons la situació i cercàs fórmules per potenciar la seguretat de tots. Mallorca ha de ser una illa encara més controlada en matèria d'incendis.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 9 anys

Joan. és evident que tot és millorable. En tot cas, si ets qui pens ja ho discutirem personalment!

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

mitjans humans"... i materials" volia dir.

Valoració:2menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Massa dur, Pere. Encara que el que dius és en part cert, i que tenim un dels millors equips humans en tasques de coneixement i extinció d'incendis, pots comprovar fàcilment les queixes dels treballadors d'IBanat i dels agents de medi ambient pel que fa a manca de mitjans humans i personals. Per altra banda el que proposa el diari en el seu editorial és del tot raonable i sembla que se centra més en augmentar els efectius en campanya, que tampoc estaria de més. Personalment no tenc cap dubte que cal millorar molt en la vessant d'investigació criminal. Estem ara pagant les conseqüències d'una mala política en aquest aspecte. Quan Antoni Gómez, aleshores ma dreta den Font com a Conseller de Medi Ambient, va entrar a la Conselleria, el primer que va fer va ser desmantellar la incipient estructura del cos d'agents de medi ambient, com a policia judicial en competències en medi ambient. També tallar el cap a un servei d'investigació de causes que a hores d'ara sabria afrontar millor les conseqüències criminals d'aquests incendis.

Valoració:5menosmas
Per Llorencet, fa mes de 9 anys

Més eficiència i manco anticatalanisme

Valoració:3menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Arrabassar els pins (Pinus alepensis).
Cada tardor i hivern se repassa el territori arrabasant els pins.
La naturalesa i un poc de intervenció per part del homo pot
substituir els pinars per un bosc mediterrani.
Se tracta de substituir els pins per altres arbres.
Els cultiu de pins ès cosa del passat quan el pi era un cultiu industrial i
els pinars estaven ben cuidats.
Si qualcú encara vol tenir pinar que el cuidi.
An els propietaris dels pinars cremats se lis ha de imposar una
bona multa per no haver cuidat el pinar. La política del garrot
una bona multa i arrabassarà tots els pins.
Crec que hi ha complicitat entre els servicis de prevenció
i els propietaris de pins, tots dos treuen profit.

Valoració:-3menosmas
Per Pere, fa mes de 9 anys

Mirau senyors del Balears, aquest editorial és totalment patètic i està fet des d'una manca d'informació alarmant per venir d'un mitjà de comunicació. Si alguna cosa es fa bé en els incendis és la prevenció i l'extinció. En tota Mallorca hi ha 18 punts de vigilància que dominen tot el territori. A més hi ha molta gent que volta cada dia per les zones més sensibles de l'illa i davant qualsevol fum al bosc s'activa un despatx automàtic de mitjans que permet l'atac rapidíssim a l'incendi. Amb aquest sistema s'aconsegueix minimitzar les superfícies cremades i evitar perills més grans per a persones i bens. Prova de l'efectivitat d'aquest sistema són la minva d'hectàrees cremades en aquests darrers anys. Ara bé, tot i això, els incendis estan sotmesos a una sèrie de variables que quan es conjuguen juntes poden provocar que l'incendi, per molts mitjans que tenguis, es pugui tornar devastador: temperatura, baixa humitat, orografia de la zona i, sobretot, vent. Per altra part, si ens trobam, com és el cas davant un o diversos piròmans és molt complicat poder aturar l'obra d'aquests malalts que ens poden en risc a tots.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris