cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Desastres televisius

Som a punt de començar setembre i amb la rentrée vendrà la liquidació definitiva de Ràdio i Televisió de Mallorca, una estranya aposta del PP que ningú no ha explicat. No hem de passar ànsia: tampoc no s'explicarà en el futur. Al Consell, n'hi ha que n'estan tan avergonyits que no saben què contestar quan se'ls en demanà el perquè. Allò dels doblers... què han de dir, clar. Amb la mateixa excusa podrien tancar qualsevol cosa. No, no es tracta de doblers. Tampoc no té res a veure amb el fet que emeti en català. No. És el disseny d'un nou model televisiu, que no coneixem formalment però que intuïm. Són ordres directes de J. R. Bauzá.

Per setembre es reiniciarà el període de sessions del Congrés. Després d'aixecar el Govern nacional el vet a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de TV Sense Fronteres, aquesta ILP hauria de començar el recorregut parlamentari. Sospitosament, emperò, el Govern de Zapatero li aixecà el vet poc abans de convocar eleccions. Uns comicis que a hores d'ara tot indica que seran guanyats -probablement per majoria absoluta- pel PP, la qual cosa projecta moltes ombres de dubte sobre el futur d'aquest projecte que, en el cas que les Corts l'haguessin aprovat, hauria suposat una panorama televisiu racional en tot Espanya, sense vets polítics i en el qual tothom hauria pogut rebre les televisions de llengua diferent de la castellana. Massa normalitat, emperò, deu ser, això.

I en tocar setembre, el colobrot d'IB3 s'hauria d'haver solucionat. Solucionat? De veres algú es creu que amb un nou director general s'arreglarà res d'important? Com a molt, es podria evitar el ridícul de no ser consensuat i haver d'esperar-lo sis mesos. Això és, únicament, el que es guanyaria. Però allò vertaderament important quedaria, quedarà, a l'espera que la realitat ho sepulti: el model televisiu. A saber: que amb una quarta part del seu pressupost inicial no es pot fer una televisió autonòmica. Que 120 milions eren massa? Idò fora televisió autonòmica. Però pensar que amb uns 30 milions -tal com ja ha confessat el seu vergonyós director general, el conseller de Presidència, Antoni Gómez- es pot fer una vertadera televisió generalista, que ofereixi producció "normal" en informatius, entreteniment, espectacles diversos, esports, etc. en condicions de competir amb la resta d'antenes que rebem a les Balears, és un desbarat. Que ningú no s'ho pensi. No hi ha competència possible. Si ara per ara IB3 té dies, aquest agost, d'un 3%, d'un 3,5%... d'audiència, el nou model (?) voldrà dir abaixar encara més l'audiència i mantenir tot l'any tan migrats registres. La pregunta a mitjan termini esdevendrà impossible de defugir: es justifica gastar 30 milions d'euros en una televisió que de mitjana mirarà una persona, o poc més, de cada cent que estiguin mirant la televisió a les Balears? Amb 30 milions, per altra banda, s'ha de tenir clar que la majoria d'allò anomenat indústria audiovisual desapareixerà. I moltes altres coses canviaran -per exemple, l'abast dels informatius que quedarà reduït a quelcom estrictament local, regional, sense ànim ni voluntat de superar les estretes fronteres illenques- amb aquest nou model (?). El qual, essent com serà del tot inviable, només pot conduir a una futura privatització d'IB3. Privatització que vendrà quan RTM no existeixi i la ILP referida hagi rebentat contra el mur de la majoria absoluta del PP nacional.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per juanito 2, fa mes de 9 anys

una televisió que va neixer am el peu equivocat (PP) i sense el consens que s'hagues tingut de fer, per tant la resta dels partits i gent pro TV3, ja es varen cuidar de mollar "merda" damunt la tele i afectant així a la opinió pública, després el Pacte va colocar a dit a un nou director (UM) i tots ja coneixen el seu resultat (mes merda damunt la tele i baixada de pressupost) en el seu lloc un director "neutral", bon gestor, i aconseguidor d'una major audiencia, però, una nova devallada del pressupost fa inviable una tele que no es estimada des de el seu neiximent (tot el contrari de TV3) i hara els nous governants la volen dotar només d'una quarta part del pressupost inicial, això si no baixen la quota politica dels asessors i directius colocats per mantenir el control.
Es possible que tot sigui una maniobra per privatizar-la, però no vos deixeu enganyar, seguirem pagant el mateix per la tele, per que (per si no ho sabeu) las televisions privades com Canal 4, Nova Televissió i altres canals reben ajudes públiques i per tant la IB3tv. Privatizada també en reberà,
Acab diguent que es molt millor mantenir una tele nostra, que defensi la llengua i la cultura nostres, i serveixi, com a servei públic que te que ser, de vehícle de cohessió entre les illes de Balears i no dividir-mos encara més com pretenen algunes persones.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris