nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

El triomf de Rouco

Qui comanda a Son Ribot, l'amo o l'al·lot? Si l'amo i l'al·lot són Zapatero i Rajoy, ni l'un ni l'altre. Qui comanda és Rouco i, per sobre Rouco, la diplomàcia vaticana. Les Jornades Mundials de Joventut han deixat la sensació que l'Església acaba de fer una passa de gegant envers la recuperació del nacionalcatolicisme. A les concentracions de Madrid s'han vist més banderes que imatges sagrades, s'han escoltat més eslògans (sempre banals, pròxims a l'arenga) que oracions. I, sobretot, s'ha vist una voluntat explícita per part dels organitzadors d'arraconar la ciutadania en general, de combatre la dissidència, de prendre possessió del territori. El folklore embafador dels joves amb motxilla i les manifestacions dels laics, algunes farcides de tòpics, han dissimulat l'astorament d'una població que ha vist com els carrers principals de Madrid s'omplien en ple mes d'agost de passos de Setmana Santa, com els legionaris desfilaven entre Cibeles i Colón i com els avions militars volaven en formació.

El cel i la terra han tornat a confraternitzar amb el vistiplau i la col·laboració servil d'un govern socialista que, curiosament, era l'únic convidat fora de context a la festa de les sotanes. Tot just baixar de l'avió, el Sant Pare va enviar una andanada contra el materialisme que, a Espanya, té el seu màxim exponent (per paradoxal que sembli) en Josete Zapatero, a causa de la militància marxista de Pablo Iglesias. En realitat, els socialistes confiaven que, a canvi de fer el nyeu-nyeu, l'Església els donaria un cop de timó que els permetés redreçar el rumb del partit amb vista al 20-N, però el Papa ha volat a Roma i el PSOE navega com la barca de Lope: "Pobre barquilla mía/ entre peñascos rota/ sin velas desvelada/ y entre las olas sola".

Rubalcaba, vist el risc d'impactar contra les roques (el 20-N és a tocar!) ha pretès desvincular les responsabilitats de Moncloa de les de Ferraz, però l'elector ja n'està tip, de martingales. A qui s'apropa electoralment el PSOE, al moviment antisistema del 15-M o als joves de la motxilla? Els uns i els altres no caben en el mateix cabàs, i tantes anades i vingudes d'aquí i d'allà fan palesa la indefinició socialista, la falta d'un lideratge sòlid. Que contrasta amb el pas ferm per camí asfaltat de la Conferència Episcopal Espanyola. Rouco ha treballat per la dreta-dreta, la de les grans empreses i dels llinatges estantissos, amb una efectivitat encomiable. Ara sols li resta esperar el 20-N per a recollir-ne els fruits. Quan Rajoy entri a la Moncloa convençut que ningú no el supera, Rouco no el conduirà a la finestra, com va fer Cisneros amb els nobles quan, a la vista de les tropes, els va etzibar allò d'"estos són mis poderes". Però li regalarà una còpia del vídeo de Cuatro Vientos. I probablement la política conservadora sobre l'avortament, els anticonceptius, la família, etcètera, esdevindrà més dogmàtica, més restrictiva. A bons entenedors, poques paraules basten.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 9 anys

Això ha estat un Congrés Eucarístic de falsos "mau maus". Igual de quan jo era un jovenet. Marketing de la dreta, hipocresia religiosa, farsa, una pocavergonyada com les que es feien en els temps del nacional-catolicisme espanyol.
Vaja un fàstic!!!

Valoració:7menosmas
Per tonina, fa mes de 9 anys

"Jornadas Mundiales de la Juventud".Els de les motxilles.

Valoració:1menosmas
Per margalida, fa mes de 9 anys

És, realment, el triomf de l'església més rància, un acte d'autoafirmació i la justificació de la manca total d'autocrítica. A Jesucrist no se'l va veure per enlloc.

Valoració:6menosmas
Per Pregunta, fa mes de 9 anys

Molt bé, Llorenç. Algú pot explicar que vol dir JMJ? L'altre dia una televisió d'aquestes fatxes, posava aquestes tres lletres al costat del logo.

Valoració:0menosmas
Per tonina, fa mes de 9 anys

Quina vergonya!.Aquest socialistes sembla que estan acovardats i amb la "sindrome d´Estocolm"Lo de Rubalcaba a hores d´ara fa de mal creure i lo de estomacar als de la marxa laica es indignant.De jutjat de guàrdia la brutícia i la tudadissa de menjar que varen deixar els jovenets de la JMJ , els de la brigada de neteja estaven indignats( mentre tant a la banya d´Africa es moren de fam) , i amb un milló de persones i amb la calor que feia les autoritats madrilenyes del PP no es varen plantejar la questió sanitària com varen excusar per atropellar els joves del 15M .ESTAT LAIC, JA!.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris