nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Més milions per dur encara més turistes descamisats?

A mesura que la qualitat dels turistes tradicionals (aquesta variable que només sabem mesurar a partir de la capacitat de despesa de les seves butxaques) ha disminuït, ha crescut el to de veu d'aquells que reclamen a les administracions que facilitin l'explotació de nous mercats turístics. Això és, que arribin turistes de perfil diferent per mirar de reactivar els beneficis que aquesta activitat generava. Així, els darrers anys hem pogut sentir en reiterades ocasions com alguns han reclamat cada vegada amb més insistència la necessitat de fer despeses milionàries per ampliar les infraestructures portuàries amb l'únic objectiu d'acollir els grans creuers, que són capaços de transportar milers de turistes de cop. L'argument de pes que empren és que el turista de creuer té una capacitat adquisitiva més gran que no pas el visitant habitual, la qual cosa se suposa que hauria de revertir en més ingressos per als negocis vinculats al turisme. Segons ells, això hauria de ser motiu suficient per justificar que les administracions públiques efectuassin la despesa necessària per condicionar els nostres ports a les exigències dels megacreuers.

Potser això era cert fa uns anys, però diuen els cronistes que la situació ja no és ben bé aquesta. Sembla que, a mesura que s'ha ampliat el negoci dels creuers, també ha variat significativament el perfil d'aquest turista, com no podia ser d'altra manera. No tots els creuers es poden omplir amb visitants il·lustres amb les butxaques farcides de feixos de bitllets. No són tants, i menys encara així com va el món. Diuen els mateixos cronistes que, de mitjana, els turistes que arriben amb creuer gasten vuit vegades menys que la resta de turistes. D'aquesta manera, el low cost també ha arribat als creuers, on es reprodueix la fórmula del tot inclòs amb la qual els grans touroperadors han assolat els petits i mitjans empresaris locals. Com als hotels, als creuers que se suposa que ens han de retornar l'esplendor perduda també hi predomina cada vegada més la figura del turista que limita l'estada a la nostra ciutat a una passejada d'un parell d'hores i a una despesa ínfima. Com els hotels, els creuers també estan carregats de turistes que s'omplen les butxaques de panets manllevats al bufet matinal per no haver de gastar ni un euro de més en el dinar. Poca riquesa sembla que generaran aquests turistes a casa nostra, tant si hi arriben volant com si ho fan remant.

Vaja, que el turisme de creuers ha evolucionat amb rapidesa cap a un negoci cada vegada menys rendible per les ciutats que visiten els seus turistes. N'hi ha prou de veure com es mostren d'animats els comerciants de la nostra ciutat per obrir el negoci els dijous a vespre, per acollir les masses de turistes arribats amb creuer, als qui els surten els bitllets de 500 per les orelles. Si a ells no els surt a compte obrir un parell d'horetes més per satisfer les ànsies consumistes d'aquests visitants, com ha de sortir a compte a la resta de contribuents de destinar ni un sol euro per fer arribar encara més turistes descamisats?

Confiant com confiam en els polítics que ens governen -per això els vàrem votar-, estam segurs que ja deuen haver pensat en aquest fet i estam convençuts que ho tindran en compte quan arribi el moment de decidir en què tudaran els propers anys els fons públics que sortiran de les nostres butxaques.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carracuca, fa mes de 9 anys

Si. Volem turistes que es caguin en les nostres platges, que pixin a la mar i tirin plàstics i fems, que abusin de la poca aigua que tenim, que embrutin els nostres carrers, que usin de manera gratuïta els serveis sanitaris que retallen les prestacions sanitàries als mallorquins perquè allò més important és que els hotelers que ja no tenen pàtria (són multinacionals) engreixin una mica més a costa dels doblers públics.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris