cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Gir mundial cap a la dreta?

Ara que avança el conservadorisme arreu del món és vital mantenir la fe en els propis valors i lluitar per ells

Les democràcies avançades, tant les europees com la dels Estats Units, viuen un procés que ja s'ha produït en altres èpoques de gir global cap a la dreta mentre hi ha inestabilitat a les borses, creix la depressió econòmica i l'atur, i la incertesa tenalla les consciències de milions de ciutadans. Una de les conseqüències de la crisi del petroli dels anys setanta va ser l'arribada al poder de Ronald Reagan i Margaret Thatcher. Eren els temps del monetarisme i de l'agressivitat internacional.

Aquella política aconseguí èxits econòmics importants, però també moltíssims ensurts, inseguretats i conflictes armats. Anam en una direcció semblant en l'actualitat? Als Estats Units avancen les idees conservadores i a Europa la dreta governa a la majoria d'estats. Pot conduir això a un món més insolidari i injust? És possible, però ara el que més preocupa la gent és recuperar part del benestar perdut. Allò important, en aquestes hores de gir cap a la dreta, és no perdre la confiança en els propis valors i seguir lluitant per ells.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Segur ?, fa mes de 9 anys

Avança el conservadorisme ? Potser una visió eurocentrista que no es correspon amb la realitat. Els esclafits socials ho demostren pertot arreu i aniran avançant.
Posau-vos ulleres que seran ben necessàries: Birmingham,Tottenham, Paris, demostren el vostre conservadorisme.L' Amèrica real , més enllà de la institucional gira a la dreta ? . Miopia. Posau-vos ulleres i anau7 a escoleta informativa que sembla que només llegiu tebeos.

Valoració:0menosmas
Per Pere Xapeta, fa mes de 9 anys

Assimilar esquerra amb solidaritat i dreta amb agressivitat, es tan simplista com plantejament, que fregaria a la baixa un CI de 60 . . .

Hi ha molts exemples de solidaritat i boners meneres a ambdos llocs de l'espectre polític, així com en hi ha de males maneres, el debat no es aquest, tots volem esser solidaris, el debat, es la possibilitat o no de esser-ho. Si el plantejament es deriva de que hem d'esser solidaris si o si, o que no ho hem d'esser per definició estam malbaratant la possibilitat, i desviant la vista de la realitat.

Valoració:8menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 9 anys

Vos sab greu ?. Què esperaveu així com esta el món ?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris